Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

ТОП-5 найактуальніших книжок до Форуму Видавців

Форум Видавців у книжковому бізнесі – це завжди початок нового книжкового року. Видавці активно готуються до однієї з найважливіших подій, видаючи нові книжкові проекти. Читачі, затамувавши подих, очікують на книжкові новинки, з якими можна буде цікаво проводити осінні дні. Отже, п’ятірка книжкових новинок до Форуму видавців, які варто прочитати.

Василь Шкляр «Троща»

Новий роман Василя Шкляра читачі очікували більше двох років. «Троща» — роман про УПА, про перемогу людини над обставинами і над собою. Сам автор каже, що книга написана для того, аби показати світові, що українці не змирилися з режимом, і продовжують боротьбу, як і раніше.

Для головного героя, вояка УПА, війна вже минула, проте боротьба не забулася. Та раптом він бачить на цвинтарі недавню могилу свого бойового товариша, і спогади наринають на нього з новою силою. «Свої» і «чужі», дружба та розбрат, кохання і зрада, помилування й помста, свобода й неволя… Перед його очима знов розгортаються бої та тривають допити, постають обличчя різних людей, та ніяк не з’являється личина зрадника…

Олена Герасим’юк «Розстрільний календар»

Це унікальна хроніка політичних репресій в радянській Україні. Страшні події нашої історії ХХ століття — арешти, допити, заслання, розстріли українських політичних діячів, військових, науковців, митців, письменників, громадських активістів — викладені не у звичній хронологічній послідовності, а прив’язані до традиційного календаря. Тут не лише зафіксовані дати подій, але й подані короткі розповіді про долі людей, які зазнали переслідувань та катувань. Така форма викладу наочно показує схему роботи радянської репресивної машини та привертає увагу до сторінок історії, які нам потрібно знати і пам’ятати.

Джон Грей «За межами Марса та Венери. Магія стосунків у бурхливому сьогоденні»

«За межами Марса та Венери» — світовий бестселер, перекладений 30 мовами, продовження мегахіту «Чоловіки з Марса, жінки з Венери», що допоміг тисячам пар налагодити свої стосунки та перенести їх на інший, якісніший, щасливіший рівень.

Чоловіки з Марса, а жінки — з Венери. Як часто доводиться чути таке твердження, чи не так? Але ж традиційні, усталені й нерідко стереотипні ролі в парах змінилися, еволюціонували, тому здатність пристосуватися до цих змін — це ключ до успішних стосунків. Джон Грей описує ситуацію з обох сторін і запевняє: призвичаївшись до нових ролей, ми всі зможемо бути коханими, поміченими й почутими в особистих стосунках. Ця книжка навчить вас розуміти свою половинку, досягати взаємного щастя, граничної відвертості та справжнього кохання.

Володимир Лис «Місяць, обмитий дощем»

Нова книжка Володимира Лиса - це збірка різнобарвних, але водночас таких споріднених есеїв і новел про життя — немов букет зібраного восени листя. Серйозні, а інколи й іронічні роздуми про сенс щоденного буття й плин часу, про історичну долю України й таємниці людського серця… Як відпустити минуле та не боятися нових зустрічей? Де черпати наснагу на кожен день? Як розпізнати поворотні моменти і навчитися не шукати підтексту у випадковостях? Треба просто радіти життю і дихати на повні груди! Натхненні історії з добрим гумором, прості, але такі важливі для кожного цінності, звичні й рідні для нас слова…

Більшість есеїв і новел, що увійшли до цієї збірки, — автобіографічні. Це твори, над якими письменник працював протягом багатьох років передусім для того, аби увічнити події, що вразили його.

Маргарет Етвуд «Оповідь служниці»

Марґарет Етвуд — канадська письменниця, літературна критикиня, захисниця природи й феміністка. Її книжки вийшли друком у більш ніж 35 країнах і були перекладені понад 20 мовами. Антиутопія «Оповідь Служниці» стала класикою сучасної літератури. Її порівнюють зі знаковими романами «Прекрасний новий світ» Олдоса Гакслі й «1984» Джорджа Орвелла. Це водночас і феміністичний трактат, і пересторога для майбутніх поколінь.

У Республіці Гілеад повноцінні права мають лише Командори та їхні Дружини, у яких є право вибирати коханок для своїх чоловіків. Мета — народження дітей. До цього здатна тільки кожна сота жінка в Гілеаді. Їх, Служниць, збирають по всій країні, а потім вони проходять курс підготовки, аби бути гідними виносити дитя офіцера.

Одна зі Служниць — Джун. Колись вона мала коханого чоловіка і доньку. А тепер сенс її життя — підкорятися законам Гілеаду… Проте Джун не така, як усі. Жінка розуміє, що відбувається, вона хоче втекти і ще здатна любити…

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ