Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

Топ-експерти готують Львів до Олімпіади 2022

Кращі міжнародні експерти та фахівці олімпійського руху зібралися у Львові для наради з питання підготовки заявки на проведення в Україні Зимових Олімпійських ігор 2022 року. Окрім топ-менеджерів таких міжнародних компаній, як KENEO, TENEO, MasterConcept та Populous, участь у заході беруть також голова Львівської облдержадміністрації Віктор Шемчук, міський голова Львова Андрій Садовий, представники Закарпатської ОДА, а також гендиректор Громадської спілка «Олімпійська надія» Сергій Гончаров, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Обговорюючи хід роботи над олімпійською заявкою України, представник компанії KENEO Етьєн Тюбуа наголошує на важливості комплексного підходу до процесу її підготовки для Олімпіади 2022.

«Це – довготривалий процес, який буде тривати два роки. У процесі подачі заявки ваша країна буде знаходитися під мікроскопом спеціалізованих олімпійських, міжнародних та національних ЗМІ. Всі повинні бути готові до цього», - зазначив Етьєн Тюбуа.

Він додав, що Львів має досить шансів на успіх у змаганнях.

«Не завжди перемагають міста-кандидати, які мають сильну технічну сторону. Впродовж останніх років це якраз навпаки. МОК відбирає у «шорт-ліст» переважно 3 міста-кандидати, і тому дуже важливо потрапити у фінальну стадію. Але кандидатів-фіналістів може бути і не 3, а скажімо 4 – тоді це простіше», - сказав пан Тюбуа.

Як зазначив Сергій Гончаров – генеральний директор Громадської спілки «Олімпійська надія», яка займається підготовкою заявки, одним із питань, яке потрібно буде вирішити, є недостатня кількість номерів для проживання високої категорії у Львові та прилеглих територіях.

«Проте ми вже згуртовані в роботі, шефство та контроль над якою провадить Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул. Всі сторони тісно співпрацюють одна з одною – налагоджена гарна комунікація між Урядом країни, Національним олімпійським комітетом, Міністерством молоді та спорту, федераціями зимових видів спорту, керівниками Львова та області», - відзначив Сергій Гончаров.

Окрім того, як заявив представник компанії MasterConcept Гернот Ляйтнер, всі олімпійські об’єкти як в горах, так і в місті реально побудувати та підготувати для Олімпіади 2022.

«Більше того, ці об’єкти можуть бути просто чудовими. Тут є великий потенціал для гірськолижного спорту, сноубордингу, інших зимових видів спорту, а також розвитку туризму», - наголосив пан Ляйтнер.

Зазначимо, що абсолютно усі експерти компаній-консультантів, які долучені для підготовки заявки Львова на проведення Олімпіади, мають величезний досвід роботи в структурах Міжнародного олімпійського комітету  та перемог із заявками міст-кандидатів, в тому числі виграшу заявки Токіо на проведення Олімпіади 2020, а також п’яти Олімпіад перед цим.

Нагадаємо, Україна до 14 листопада має офіційно задекларувати наміри подавати заявку на проведення у Львові Зимових Олімпійських Ігор 2022 року. Попередньо у заявковому документі Львова на проведення зимової Олімпіади 2022 року буде включено три місця проведення змагань: Львів, Тисовець (Львівська область) та Боржава (Закарпатська область). Указом Президента України Головою оргкомітету з підготовки та подачі заявки на проведення в Україні Зимових Олімпійських ігор 2022 року призначено Віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ