Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Торговці МАФів у Львові вимагають рівних прав торгувати алкоголем і тютюном – для всіх

Під час сесії Львівської міськради сьогодні, 30 квітня, депутати заслухали представника від торговців-пікетувальників – Андрія Антонищака, голову громадської організації „Я, львів’янин”. Головна вимога торговців МАФів – забезпечити рівні права торгувати алкоголем і тютюном – для всіх.
За його словами, обурені підприємці вимагають фактично одного – створення рівних умов для всіх. Адже найбільше, що обурює людей, котрі зібралися під стінами Львівської міськради, це незрозумілий принцип, за яким складався перелік тих яток та кіосків, у яких рішенням сесії міськради належить заборонити торгівлю алкоголем та тютюновими виробами. „я абсолютно згоден, що біля садочків та шкіл потрібно забороняти торгівлю алкоголем й тютюном, – розповів він. – Але чому, скажімо, не можна продавати алкоголь та тютюн біля закладів культури, якщо всередині цих закладів усе це продається? Ми провели власний експеримент – у всі супермаркети міста відправили неповнолітніх які мали купити сигарети чи алкоголь. І, знаєте, результати вразили – у одному супермаркеті не сказали, що не продадуть”.

"Міськрада не видаватиме дозволів на торгівлю тютюном і алкоголем біля навчальних закладів, – заявив в контексті скандального проекту рішення стосовно алкоголю й тютюну перший заступник міського голови Олег Синютка. – Але якщо суб’єкт підприємницької діяльності хоче працювати там, то в таких місцях даватимемо дозвіл на торгівлю із забороною на торгівлю пивом, тютюном і алкоголем". І додав, що якщо минулого року об’єкт був погоджений, повторного погодження на відповідність МАФів архітектурним проектам міськрада не вимагатиме.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ