Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Торік на Львівщині було 148 випадків самогубств

Щорічно 10 вересня відзначається Всесвітній день запобігання самогубствам, заснований Всесвітньою організацією охорони здоров’я спільно з Міжнародною асоціацією із запобігання самогубствам. Повідомила прес-служба департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА.

За даними ВООЗ, загальна кількість смертей від суїциду складає близько мільйона осіб на рік в усьому світі. З кожним роком кількість таких випадків зростає.

Самогубство є однією з найбільш актуальних психологічних і соціальних проблем. Безліч чинників, з якими стикається людина у повсякденному житті, в певний момент можуть штовхнути її на злочин проти самої себе.

Основними причинами самогубств вважається бідність, безробіття, страх перед покаранням, одноманітність життя, психічні розлади та важкі захворювання. Для людини, що знаходиться в стані кризи, принциповими чинниками є відчуття нерозв`язної проблеми, безпорадності, безнадійності.

Серед підлітків основною причиною самогубств стає нерозділена любов. При цьому батьки дуже часто не помічають душевної травми дитини або просто несерйозно ставляться до цієї проблеми.

Кожна людина повинна відчувати відповідальність за власне життя та життя інших осіб, яких вона може допомогти врятувати в критичний момент.

Довідка.

Як повідомила завідувач консультативної поліклініки Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні Ольга Ришковська, кількість завершених самогубств на Львівщині за минулий рік становила 148 випадків (для порівняння - 170 у 2014 році), отже, в динаміці спостерігається зниження частоти суїцидів по області.

Частота завершених самогубств серед чоловіків протягом останніх років була у 4-7 разів вищою, ніж серед жінок. Зберігається тенденція зростання кількості незавершених суїцидальних спроб серед чоловіків працездатного віку, переважно пов’язаних із життєвим крахом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ