Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Трамп хоче відправити людей на Місяць

Президент Дональд Трамп наказав Національному космічному агентству США відновити польоти астронавтів на Місяць, - BBC Україна.

Керівник Білого дому хоче зробити це для підготовки майбутніх польотів на Марс.

За його словами, це дозволить США відновити їхнє призначення у космосі.

Пан Трамп підписав "Директиви про космічну політику 1", згідно з якою мають відновитися польоти на Місяць.

Останній раз люди висаджувались на Місяці у грудні 1972 року. Тоді американські астронавти провели там кілька десятків годин і привезли звідти кілограми зразків ґрунтів.

Пізніше місячну програму "Аполлон" закрили, бо вона вимагала великих інвестувань.

Плани на Марс і Місяць

Про плани колонізувати Марс ще минулого року оголосив Ілон Маск. Експедицію на Червону планету він планує відправити до 2024 року.

Нещодавно приватна космічна компанія Маска SpaceX оголосила, що планує політ двох людей до Місяця у 2018 році. Космічний корабель для цієї подорожі вже проходить випробування. Пан Маск підкреслив, що плани польоту на Місяць стали можливими завдяки співпраці SpaceX із NASA.

SpaceX вже побудувала 16 ракет орбітального класу, які успішно повернулися на Землю. А дві з них вже вирушили в космос удруге.

До спорудження міжпланетного корабля BFR (Big Falcon Rocket), який має полетіти на Марс, мають приступити наступного року.

У 2018 році, коли Марс наблизиться до Землі на відстань 57,6 млн кілометрів, SpaceX планує відправити на Червону планету безпілотний зонд.

На Марсі Ілон Маск мріє побудувати на Марсі колонію, що скрадатиметься з мільйона жителів.

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ