Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Трамп і Олланд узгодили позиції щодо України та Сирії

Трамп і Олланд узгодили позиції щодо України та Сирії, - Дзеркало тижня.

Президент Франції Франсуа Олланд провів у п'ятницю, 11 листопада, телефонну розмову з новообраним президентом США Дональдом Трампом, присвячений актуальним проблемам співробітництва країн на міжнародній арені.

Як повідомляє прес-служба французького президента, співрозмовники окреслили позиції щодо Україні та Сирії, а також обговорили Паризьку кліматичну угоду і спільну боротьбу з тероризмом.

"Президент Олланд нагадав про історію та цінності, які поділяють обидві країни, а також про дружбу між народами та країнами", – сказано в комюніке прес-служби Єлисейського палацу.

У ході виборчої кампанії Трамп заявляв, що йому байдуже, чи вступить Україна в НАТО і наполягав, що війна в Донбасі – це проблема Європи, а не США. Він також обіцяв ініціювати скасування Паризького кліматичної угоди.

Перед виборами, екс-посол США в Україні Стівен Пайфер зауважував у коментарі для DT.UA, що в разі перемоги Трампа на виборах, американська політика зміниться не лише щодо України, а й щодо Європи і союзників по НАТО.

А експерт Atlantic Council Адріан Каратницький в інтерв'ю для DT.UA сказав, що хоч президент США і має значну владу у формуванні закордонної політики, це не означає, що він не контрольований і може робити все, що заманеться. В Конгресі лишаються "рейганівські яструби" серед республіканців. Вірогідно вони об'єднаються з демократами і будуть стримувати одіозного президента Трампа.

Дзеркало тижня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ