Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Трамп оголосив про вихід США з Паризької кліматичної угоди

Президент США Дональд Трамп оголосив про вихід США з Паризької угоди про протидію глобальному потеплінню. Про це повідомило Радіо Свобода.

Водночас він заявив, що США почнуть переговори про укладення нової угоди.

«Побачимо, чи ми зможемо досягти домовленості, яка буде справедливою», – сказав Трамп 1 червня.

Кліматична угода була підписана в Парижі 22 квітня 2015 року десятками держав, які є основними забруднювачами атмосфери парниковими газами.

Трамп, який раніше обіцяв вивести США з договору, відмовився підтвердити прихильність угоді на саміті G7 в Італії у минулі вихідні. У заключній декларації саміту «Групи семи» найбільш економічно розвинутих країн усі, крім США, наголосили на важливості втілення у життя кліматичної угоди – зобов’язань, взятих на себе у Парижі.

Керівники десятка великих корпорацій, зокрема ExxonMobil, Apple, Dow Chemical, Unilever і Tesla, звернулися із закликом до влади США не виходити з угоди. Водночас деякі очільники вугільних та енергетичних компаній дотримуються протилежної думки.

Раніше Дональд Трамп під час своєї виборчої кампанії назвав прогнози вчених щодо загрозливої зміни клімату Землі «дурисвітством». Також він заявляв, що угода обходиться економіці США у трильйони доларів і тисячі робочих місць, даючи при цьому «не надто відчутну вигоду».

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ