Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Трамп повинен пам'ятати, що Путін є вбивцею і бандитом - Маккейн

Заради нацбезпеки США і їх союзників американський президент Дональд Трамп має покласти край спекуляціям довкола зняття санкцій проти РФ. Також він має "відмовитися про такого безрозсудного курсу". Про це у Facebook заявив сенатор-республіканець Джон Маккейн.

Якщо Трамп цього не зробить, то Маккейн пообіцяв разом із колегами перетворити санції проти РФ у закон. Він нагадав, що лише протягом останніх трьох років під керівництвом Володимира Путіна, Росія вторглася в Україну, анексувала Крим, стала загрозою для союзників по НАТО, втрутилася у війну в Сирії, залишаючи за собою слід смерті, руйнування і невиконаних обіцянок.

Маккейн зауважив, що війна Росії в Україні забрала життя понад 10 тисяч українських військовослужбовців і цивільних осіб. Росія постачала зброю, якою збили комерційний літак над Україною і вбили 298 невинних людей.

"Росія провела масоване нарощування військової потужності уздовж східного флангу НАТО, провела масштабні військові навчання, порушила кордони, повітряний простір і територіальні води своїх сусідів, і активізував свої пропагандистські зусилля, щоб підірвати довіру до урядів союзників США. Росія підтримала кривавий режим Асада, який вів війну проти сирійського народу і вбила більше 400 тисяч мирних жителів. Російські військові бомбили сирійські лікарні і служби швидкого реагування з високоточної зброї", - зауважив він.

Мовляв, замість того, щоб боротися проти ІД, Росія зосередила свої операції проти помірної сирійської опозиції.

За словами Маккейна, найбільшою демонстрацією зневаги Путіна до американської нації, РФ виявила, коли втрутилася в останні президенські вибори кібератаками та дезінформацією,, щоб послабити Америку і дискредитувати західні цінності.

"У кожного з наших останніх трьох президентів були великі надії на побудову партнерських відносин з російським урядом. Кожна спроба виявилася невдалою, але не через відсутність доброї волі і зусиль з боку США, а тому, що Путін хоче бути нашим ворогом. Він потребує нас в якості свого ворога. Він ніколи не буде нашим партнером, в тому числі і в боротьбі з ІД. Він вважає, що зміцнення Росії означає ослаблення Америки", - зазначив Маккейн.

Він наголосив, що президент Трамп повинен пам'ятати про все вище перераховане, коли він говорить з Володимиром Путіним.

"Він повинен пам'ятати про те, що людина на іншому кінці телефонного проводу є вбивцею і бандитом, який прагне підірвати американські інтереси національної безпеки на кожному кроці. Для нашого верховного головнокомандувача думати інакше було б наївно і небезпечно", - резюмував Маккейн.

ТСН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ