Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Трамп призупинив прийом біженців у США

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп у п'ятницю, 27 січня, підписав указ, згідно з яким дія програми США щодо прийому біженців призупиняється терміном на 120 днів.

Водночас президент США наказав державному департаменту переглянути програму протягом цього періоду, зробивши правила жорсткішими, щоб переконатись, що люди, які визначені як біженці, "не становлять загрози безпеці та добробуту Сполучених Штатів", інформує агентство dpa. Окремо в указі забороняється на невизначений термін, до наступного розпорядження, в'їзд до США мігрантів з Сирії, оскільки, на думку президента країни, видача сирійцям дозволів на перебування у США мала б "негативні" наслідки для США.

Винятки у питанні надання дозволу на перебування у США становитимуть лише релігійні меншини у мусульманських країнах. В одному з інтерв'ю Трамп пояснив, що йдеться про те, щоб захистити християн у цих країнах. 

В указі відзначається, що ті прохання про надання статусу біженців у США, які були подані до цього моменту, можуть бути схвалені за умови проходження нових процедур. Указ також забороняє терміном на 90 днів в'їзд до США для громадян низки мусульманських країн, незалежно від того, прагнуть вони отримати статус біженця чи ні. Під заборону потрапили громадяни Ірану, Сирії, Лівії, Сомалі, Ємену та Іраку. Винятки становитимуть дипломати та представники міжнародних організацій. 

Дональд Трамп підписав указ під час церемонії в міністерстві оборони США, наголосивши, що документ покликаний захистити країну від радикальних ісламістських терористів. "Ми не хочемо їх тут. Ми хочемо переконатись, що ми не допустимо у нашу країну ті загрози, проти яких наші солдати воюють за кордоном", - зазначив президент США. Він додав, що США хочуть допускати на свою територію лише тих осіб, які "підтримуватимуть нашу країну і глибоко любитимуть наших людей".

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ