Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Трамп розглядає можливість військових операцій у Сирії – CNN

Глава Білого дому Дональд Трамп серйозно розглядає можливість завдання ударів по об'єктах у Сирії, пов'язаних із хімічною зброєю, та обговорює цей варіант з главою Пентагону. Про це повідомив у четвер центральний телеканал CNN із посиланням на обізнані джерела.

"Президент Дональд Трамп сказав деяким членам Конгресу, що він розглядає варіант військових дій у Сирії у відповідь на хімічну атаку, що мала місце цього тижня, а також визнає серйозність ситуації", - йдеться у повідомленні.

За словами джерела, президент наразі не ухвалив твердого рішення з цього питання, але сказав, що обговорює варіанти з главою Пентагону. "Трамп покладається на думку Меттіса", - наводяться слова співрозмовника. 

Оборонне відомство США у додатковому коментарі зауважило, що Пентагон уже давно розробив варіанти ударів по сирійських об'єктах, пов'язаних із хімічною зброєю. Зараз вони представлені на розгляд нинішньої адміністрації.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Трамп заявив, що президент Сирії Башар Асад перейшов усі "червоні лінії", застосувавши хімічну зрою проти цивільних. У цьому зв'язку глава Білого дому зауважив, що це змінило його ставлення до ситуації в Сирії та ролі Асада в ній. 

У результаті застосування хімічної зброї в населеному пункті Хан-Шейхун провінції Ідліб 4 квітня загинуло близько 100 мирних жителів, а також сотні постраждали. Патологоанатомічна експертиза тіл трьох загиблих, доправлених у турецьку Адану з Ідліба, підтвердила факт застосування хімічної зброї.

Водночас міністр закордонних справ Сирії Валід Аль-Муалем заявив, що урядові війська не мають хімічної зброї, яку було застосовано у провінції Ідліб.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ