Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Трамп запропонував своєму зятю посаду у Білому домі

Обраний президент США Дональд Трамп запропонував своєму зятю Джареду Кушнеру посаду одного зі старших радників у Білому домі. Про це повідомило ВВС.

35-річний пан Кушнер брав активну участь у виборчій кампанії пана Трампа.

На новій посаді він займатиметься питаннями як внутрішньої, так і зовнішньої політики.

У Джареда Кушнера, як і у Дональда Трампа, немає досвіду державного управління.

Його призначення на посаду в адміністрацію президента США не стало несподіванкою. Проте викликало суперечливу реакцію в суспільстві. Американські медіа відзначають, що наразі неясно, чи не порушує це призначення закону, що забороняє кумівство, і чи не призведе воно до конфлікту інтересів.

"Джаред зробив величезний внесок і був довіреним радником протягом всієї кампанії та перехідного періоду, і я пишаюся, що він гратиме ключову роль в моїй адміністрації", - заявив Дональд Трамп.

Як і пан Трамп, його зять займався бізнесом на ринку нерухомості в Нью-Йорку. Він успадкував свою девелоперську імперію від батька Чарльза Кушнера.

Крім того, Джаред Кушнер - видавець. У 25 років він придбав газету New York Observer.

Вважається, що Дональд Трамп прислухається до думки свого зятя.

Під час виборчої кампанії Джаред Кушнер керував інтернет-стратегіями, а також займався питаннями залучення високопоставлених співробітників.

У редакційній статті, опублікованій у його газеті New York Observer, Джаред Кушнер, за віросповіданням іудей, захищав Дональда Трампа від звинувачень в антисемітизмі.

bbc.com

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ