Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Transparency International закликає заборонити офшори

Міжнародна антикорупційна організація Transparency International на тлі публікації так званих "панамських документів" закликала міжнародну спільноту ухвалити закони, що забороняють офшорні організації.

"Пов'язане з "панамським документами" розслідування розкриває темну сторону глобальної фінансової системи, у якій банки, юристи і професійні фінансисти дозволяють корупціонерам ховати в таємних компаніях неправедно нажиті капітали", - йдеться у заяві організації.

На думку Transparency International, лідери держав повинні зібратися разом і заборонити компанії, які підтримують масштабну корупцію та допомагають корупціонерам безперешкодно користуватися багатствами, які ті нажили нечесним шляхом.

Організація також закликала країни, що входять у "Велику двадцятку", гарантувати відкритість реєстрів власності і застосовувати санкції до держав, які цього не роблять.

У Transparency International також виступають за відкритість реєстрів бенефіціарів всіх компаній, оскільки це ускладнить приховування коштів в офшорних фірмах.

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ