Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Транспортний колапс у Львові – намагання вчергове підняти тарифи", - Телішевський

Із початку нового навчального року у Львові в півтора рази зросли тарифи на електротранспорт. Як і прогнозували УКРОПівці у Львівській міській раді – підвищення ціни на тролейбуси та трамваї – викличе бажання маршрутних перевізників підняти й собі вартість перевезень.

Транспортний колапс у Львові, не виїзд на маршрути чисельних автобусів, їхнє перевантаження – це спосіб автоперевізників домогтися чергового росту тарифів, - переконані в УКРОПі.

«Ми наголошували, що необґрунтоване підвищення ціни на електротранспорт таки викличе ланцюгову реакцію, - наголосив голова фракції УКРОПу в Львівській міській раді Ігор Телішевський, - відтепер шантажем, скороченою кількістю автобусів на рейсі, незадоволенням людей – такого підвищення добиваються і автотранспортні підприємства. Ми наполягаємо на тому, що розгляд питання про підвищення тарифів – має відбуватись після фінансових звітів підприємств-перевізників, затвердження стратегії покращення якості перевезень  в громадському транспорті, після запровадження електронного квитка, реальних громадських слухань, а не формальних, як з «Львівелектротрансом».

Найбільші перевізники Львова – саме комунальні підприємства – АТП-1 та той самий ЛКП «Львівелектротранс». Щодо їхньої діяльності, її відкритості у депутатів міської ради є низка зауважень, адже бюджетні кошти виділяються на перевізників чималі, а як вони витрачаються – нам досі невідомо. У міста є ресурси для покращення якості перевезень, для надання можливості школярам, як у Івано-Франківську, безкоштовного проїзду під час навчання. Натомість ми маємо давку в маршрутках, не виїзд на рейс автобусів та транспортний колапс у місті», - заявив Ігор Телішевський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ