Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Транспортний комітет РВ просить перевірити аеропорт «Львів»

Депутати просять провести службове розслідування діяльності в.о. керівника Львівського аеропорту. Про це народний депутат, голова транспортного комітету ВРУ Ярослав Дубневич написав у своїй сторінці в мережі Facebook. Повідомила прес-служба Львівської обласної організації партії «УДАР Віталія Кличка»

Зокрема, він відзначив: «в середу, під час засідання Комітетом з питань транспорту ВРУ обговорювались ті кадрові зміни, які відбулись у керівництві аеропорту та які, як ми сподівались, мали би сприяти налагодженню повноцінної роботи аеропорту. Це стосується, в першу чергу, тих зрушень, які мали би відбутися після призначення виконуючого обов’язки генерального директора Д.Шинкарчука, так як ці кадрові зміни, на жаль, торкнулися лише першої особи, а весь інший керівний склад та команда «радників-консультантів» залишилась старою».

Водночас, депутат констатував, що жодних зрушень, крім заощадження коштів на каві та службовому автотранспорті адміністрації аеропорту за три місяці керівництва Д. Шинкарчука не відбулось.

«В.о. гендиректора не спромігся пояснити членам Комітету чому, на фоні декларації про заощадження коштів, ним підписані додаткові угоди, згідно з якими двічі за період травневих свят , тобто на протязі п’яти днів, ним було піднято ціну на дизпаливо та бензин А-95 за договором укладеним 29.04.2015 р. з приватним підприємством «Окко-Бізнес Контракт» на закупівлю бензину А-95 в кількості 50 000 літрів та дизельного палива в кількості 300 000 літрів, загальна сума договору 5 840 000,00 грн.(з ПДВ)? Які чинники на це вплинули?

Також Д. Шинкарчук не зумів пояснити Комітетові, чи виправлені ним помилки попереднього керівництва аеропорту, які були виявлені аудитом фінансово-господарської діяльності, що проводився Мініфраструктури», - підкреслив Ярослав Дубневич.

Відтак, обранець повідомив, що Комітет прийнято рішення спрямувати звернення до Міністерства інфраструктури України щодо проведення службового розслідування діяльності в.о. генерального директора ДП «Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького» ШИНКАРЧУКА Д.М., за результатами якого має бути вирішити питання щодо доцільності його подальшого перебування на посаді.

Разом з цим, Міністерству інфраструктури було наголошено, щодо необхідності термінового завершення процедури відбору керівників державних підприємств згідно Постанови Уряду №777, який було розпочато ще в грудні 2014 року, але досі не закінчено.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ