Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Тренд 2017-го: компактні помешкання у новобудовах поблизу центру Львова

Ціни на нерухомість на вторинному ринку у Львові будуть поступово зменшуватись. Про це у коментарі Гал-інфо зазначив голова Львівського регіонального відділення асоціації фахівців з нерухомості України Андрій Борисов.

Експерт зазначив, що цього року на вторинному ринку передбачається  повільний спад цін. Зокрема, така тенденція стосуватиметься «квартир-хрущовок». На думку Андрія Борисова , квадратний метр на вторинному ринку подешевшає до кінця року приблизно на 10-15%. “Що старіше житло, то швидше воно буде втрачати в ціні”.

«На первинному ринку очікуємо на велику кількість забудов, але вони не матимуть великого попиту – через несумісність ціни та якості. На первинному ринку поступово з’являється новий тренд – попит на маленькі, однокімнатні квартири. Ці квартири коштують від 10 до 12 тис. дол. Найчастіше такі помешкання купують студенти, які приїжджають до Львова і з різних причин не хочуть орендувати квартиру.

У будинках центральної частини Львова зменшення цін ми не очікуємо.  Натомість у віддалених районах Львова, очевидно, матимемо  поступовий спад рівня цін.

Залишається сталий попит на компактні, двокімнатні квартири, які розміщені недалеко від центра. Ціна на таку добротну квартиру в престижному районі буде коливатися від 1 100 до 1 200 грн  за  кв. м», – сказав Андрій Борисов.

Протилежної думки дотримується ріелтор агенції нерухомості «Дуоком» Ірина Гришко: «На мій погляд, ціни на нерухомість первинного ринку будуть поступово збільшуватись. Тут маємо залежність від цін на будівельні  матеріал, які, вочевидь, будуть зростати.

Тоді як на вторинному ринку ціни на нерухомість, на мою думку, залишатимуться сталими. Трендом 2017-го будуть новобудови: ті, які ближчі до центральної зони».

Агент з нерухомості Тетяна Новоторова  теж стоїть на тому, що вторинний ринок нині переживає не найліпші  часи:  «У наш час покупець став обережнішим, перевіряє об’єкт і забудовника,  замовляє консультацію у юриста. Переглянувши безліч варіантів з первинного і вторинного ринку, він однакового робить вибір на користь нового житла. Добре купувати житло на первинному ринку, або на вторинному в будинку максимум п’ятирічного віку.

На мій погляд, вторинний ринок сьогодні в стагнації, і скільки він пробуде в такому стані, складно прогнозувати. Нема найголовнішого – зростання доходів населення. А з боку держави бракує стимулювання ринку нерухомості. Енергоносії дорожчають, а значить, навантаження на квадратний метр зростає».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ