Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Третій за останній час теракт сколихнув вночі Великобританію

Велика Британія пережила третій за 2,5 місяці теракт. Увечері 3 червня в Лондоні фургон наїхав на пішоходів на Лондонському мосту, з нього вийшли люди і почали нападати на перехожих із холодною зброєю. Поліція оголосила, що розслідує подію як теракт.

Як заявив помічник комісара міської поліції Марк Роулі, в результаті теракту загинули шість осіб, троє нападників ліквідовані. У лікарні Лондона доставлені як мінімум 48 постраждалих.

На нападників, йдеться в заяві поліції, були надіті муляжі "поясів шахідів", які не містили вибухівку. Відповідальність за теракт поки ніхто на себе не взяв. Поліція, своєю чергою, не розповідає нічого про злочинців.

Крім вантажівки, що в'їхала у натовп, в Лондоні відбулося ще кілька інцидентів - на ринку в Боро і в Воксхоллі, де сталися напади з холодною зброєю. Згодом з'ясувалося, що пригода в Воксхоллі ніяк не пов'язана з терактом.

За словами очевидців, злочинці (двоє, або троє вийшли з фургона з довгими ножами і атакували випадкових перехожих. Вони рухалися від Лондонського мосту до ринку Боро.

Пізніше поліція визнала, що в районі Боро їй довелося застосувати зброю. Невідомо, по кому стріляли поліцейські, і чи залишився хтось із нападників в живих (за неофіційними даними, були застрелені двоє ймовірних злочинців, причому на тілі одного з них нібито були закріплені якісь залізні ємності).

Через кілька годин після стрілянини поліція все ще просила мешканців не з'являтися в районі Боро і біля Лондонського мосту, обґрунтувавши це тим, що там небезпечно.

У зв'язку з терактом в Лондоні була проведена масштабна антитерористична спецоперація. Кілька станцій метро були закриті, район Лондонського мосту оточений поліцією. Людей з пабів та інших місць евакуювали зі зчепленими за головою руками.

Це вже третій теракт у Великій Британії за останні місяці. 22 березня машина наїхала на перехожих на Вестмінстерському мосту, після чого водій з ножем напав на поліцейського біля будівлі парламенту; загинули п'ять осіб. Нападник був застрелений поліцією.

Нагадаємо, 22 травня одразу після концерту Аріани Гранде в Манчестері стався вибух, влаштований смертником, загинули 22 людини. Після цього рівень терористичної загрози у Великій Британії був піднятий до максимального, 27 травня його понизили на один щабель. 

ТСН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ