Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Політика

Третьою світовою війною нас лякати не треба. Ніхто її починати не збирається, - Порошенко

Третьою світовою війною нас лякати не треба. Насправді розпочинати її ніхто не збирається. Про це сьогодні, 27 листопада, під час виступу у парламенті заявив Президент України Петро Порошенко.

За словами Порошенка, головне завдання парламенту та президента – це відвести загрози та використати шанс.

«Дискусія про вибір між ЄС і Митним союзом минулого року була лише окозамилюванням. Тоді злочинна малоросійська влада здійснювала демонтаж нашої державності. Україну обплутували боргами і цілеспрямовано руйнували армію, спецслужби, знищували керівництво російських громадян. Якби ця влада пробула ще два роки, то від країни нічого не залишилося б. План тихої ліквідації країни народ України зірвав, і тоді ворог пішов на нас війною», - сказав Порошенко.

Він продовжив: «Третьою світовою війною нас лякати не треба. Насправді розпочинати війну ніхто не збирається. Ми з вами живемо в умовах війни. Як переконати інвесторів вкладати гроші в державу, яка воює? Значна частина економіки зруйнована фізично. На ці виклики ми з вами спільно маємо знайти відповідь. Мінський протокол і мирний план в підсумку приведуть до мирного Донбасу. Цей документ визнаний всім світом і РФ, яка поставила підпис».

За словами Порошенка, встановлення миру на Донбасі зовсім не означає, що зникне військова загроза.

«Вона буде постійно, і ми маємо навчитися протидіяти і спати з револьвером під подушкою, бо ворог біля воріт. Нашого успіху в реформах ворог боїться ще більше, чим перемоги на фронтах. Економічна агресія Росії має виснажити Україну аж до повного знесилення і сіяти хаос та розбрат, тому ворог мобілізував інформаційну війну проти України», - сказав Порошенко.

Фото з ФБ Петра Порошенка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ