Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Третина українців не вірять у якість вищої освіти

-Згідно з результатами опитування, проведеного в жовтні 2013 року, низькою або дуже низькою вважають якістьвищої освіти 30% опитаних українців. За даними опитування, середньою якість вищої освіти вважають 45%, скоріше високою і дуже високою - 15%. З твердженням, що вища освіта допомагає реалізуватися найбільш здібним і талановитим, згодні 35% респондентів, не згодні - 40%, пише в статті для ZN.UA Оксана Онищенко.

Те, що вища освіта допомагає знайти хорошу роботу, вірять 18%, не згодні з цим 60%.

Як відомо, існує дві форми навчання у виші - безкоштовна (за держзамовленням) і платна (за контрактом, за власні кошти). Теоретично, всі громадяни мають рівні можливості для безкоштовного навчання. Однак з тим, що така можливість реальна, згодні лише 16% опитаних, не згодні - 64%.

Дослідження Фонду "Демократичні ініціативи" на тему "Ставлення населення України до зовнішнього незалежного тестування" проводилося з 2008 року по жовтень 2013 року в рамках реалізації освітніх проектів Альянсу USETI. У кожному з загальнонаціональних опитувань було опитано близько двох тисяч респондентів з усіх областей України, АР Крим, Києва та Севастополя. Вибірка опитування є репрезентативною за статтю, віком, освітою, регіоном проживання та типом поселення.

ZN.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ