Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

ТРК «Люкс» відклала плани запуску дитячого каналу

Телерадіокомпанія «Люкс» відклала на невизначений термін реалізацію проекту дитячого телеканалу. Про це «Детектору медіа» повідомив генеральний директор і співвласник ТРК «Люкс» Роман Андрейко.

«Ми відклали запуск проекту на невизначений строк і не подали до Нацради заявку на ліцензування дитячого каналу. Ми так вирішили суто з прагматичних міркувань, оцінивши, чи є шанс сьогодні, у поточному стані ринку (у тому числі технологічному) на появу нових проектів, які будуть здатні боротися за увагу потенційних глядачів», – повідомив Роман Андрейко.

Раніше ТРК «Люкс» розглядала можливість запуску дитячого телеканалу. Про це, зокрема, писав сайт «Медианяня», також про такі плани компанії повідомляв голова Нацради Юрій Артеменко.

За словами пана Андрейка, це мав бути освітньо-розважально-розвиваючий телеканал у форматі edutainment (ігрове навчання) для дітей віком 2-6 років.

«Наразі ми розробляємо інший телевізійний проект, адже ми вже вклалися в обладнання, тестували його», – повідомив пан Андрейко, але поки що не розголошує деталей нового проекту.

Наразі на українському ринку працюють дитячі телеканали «ПлюсПлюс» (група «1+1 медіа»), «Піксель» (група «Інтер»), «Малятко-TV» (канал Володимира Кметика), «Ляле» (кримськотатарський дитячий канал власника каналу ATR Ленура Іслямова) і кабельний телеканал Cine+ Kids провайдера «Воля».

Директор музичного телеканалу EU Music Рудольф Кірнос запускає ще два дитячих телеканали – Niki Kids і Niki Junior. 17 серпня Національна рада з питань телебачення вирішила видати їм супутникові ліцензії.

Водночас група StarLightMedia вирішила переформатувати свій дитячо-підлітковий канал QTV на дорослий розважальний канал «Оце» – з економічних причин. За словами члена Нацради Валентина Коваля, низка рекламодавців принципово відмовляється від розміщення реклами в дитячих блоках.

До складу медіахолдингу «Люкс» входять мережеві радіостанції «Люкс ФМ» і «Максимум», телеканал новин «24», інтернет-видання Zaxid.net, 24tv.ua, Football 24 і рекламне агентство «Люкс». Співвласниками холдингу є мер Львова Андрій Садовий і гендиректор холдингу Роман Андрейко.

Детектору медіа

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ