Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Трохи більше як 2 тис. мешканців Львівщини вакциновані від грипу

Станом на 5 грудня на Львівщині вакциновано проти грипу 2 129 осіб, що становить 4,6% від запланованого. В тому числі вакциновано 593 дітей до 17 років. Про це повідомили в прес-службі Департаменту охорони здоров'я ЛОДА.

За власні кошти вакциновано 721 особу, за кошти місцевого бюджету - 1393 особи на суму 213 799,00 грн. Серед них персонал медичних закладів – 939;  особи, що перебувають у спеціалізованих колективах (інтернатах, будинках для осіб  похилого віку, будинках дитини) – 469.

Щеплення проводились у наступних школах-інтернатах: Бродівський район (смт. Підкамінь), Радехівський район (смт. Лопатин), Дрогобицький район (с. Нагуєвичі, МАМ смт.Біжбуж), Золочівський район ( с. Сасів, «Рідний дім»), Жовківський район (спецшкола інтернат м. Жовкви), Сокальський район (школа-інтернат в м. Сокаль),  м.Червоноград, м.Самбір (школа-інтернат «Берегиня»), м.Борислав (навчально-реабілітаційний центр «Гармонія») та будинках для осіб похилого віку Буського та Золочівського районів.

З інших джерел фінансування щеплено 15 осіб на суму 2 400 грн. (НРЦ «Мрія», м. Львів).

Щеплення проводились вакцинами Джісі Флю (виробник Корея) та Ваксигрип (виробник Франція).

В ДУОЗ ЛОДА рекомендують робити щеплення впродовж усього сезону. Всупереч поширеному міфу, це не ослаблює, а посилює здатність організму протистояти грипу.

Нагадаємо, що відповідно до прогнозів Всесвітньої організації охорони здоров'я, у сезоні 2016–2017 років в Україні циркулюватимуть штами грипу: А/California/7/2009, A/Hong Kong/4801/2014 та B/Brisbane/60/2008. Саме такий штамовий склад мають згадані вакцини і тому щеплення захищає від цих актуальних штамів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ