Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Три поради для України від німецького науковця Штефана Бірлінга

Спікер Lviv Security Forum, професор міжнародної політики та трансатлантичних відносин у Регенсбурзькому університеті Штефан Бірлінг зауважив про те, що інколи складається враження, що у свідомості німців країни між західним кордоном Росії та східним кордоном Німеччини не сприймаються незалежними.Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Відтак, я хочу дати декілька порад українцям:

Українці не повинні сприймати непохитну підтримку з боку Німеччини у війні з Росією як щось належне. Насправді санкції, які утримує сьогодні Ангела Меркель  – це єдиний інструмент політичного втілення нашої волі, адже міжнародне право надзвичайно крихке.

Всі надіються, що Путін допустить помилки в своїй зовнішній політиці, бо це вже траплялось. Але якщо буде трохи м’якший підхід від Росії, то більшість німців віддадуть перевагу їй, а не США.

Моліться. Звертайтесь до Бога, аби Меркель мала коаліцію після наступних виборів. Бо якщо її не буде, буде дуже складно відстоювати інтереси України», - зазначив Штефан Бірлінг.

Яким має бути новий безпековий порядок в світі – такою є головна тема Львівського Безпекового Форуму, який стартував сьогодні і триватиме ще завтра у Центрі ім. Митрополита Андрея Шептицького УКУ. Спікерами Форуму є авторитетні фахівці та експерти з США, Канади, Європи та України.

Серед спікерів Форуму – генерал Бен Ходжес, командувач сухопутними військами НАТО в Європі; Майкл Карпентер, колишній заступник державного секретаря з питань оборони США; Джеймс Безан, член парламенту Канади; Джеймс Шерр, аналітик, письменник, політолог з міжнародним визнанням; Гленн Ховард, директор Jamestown Foundation, впливової американської аналітичної організації; Свен Сакков, директор національного інституту безпеки і оборони Естонії. Модератори Форуму – Мирослава Гонгадзе, Браян Борнер, Наталія Соколенко, Валерій Пекар, Мері О'Хаген та інші відомі іноземні та українські журналісти та експерти. 

Під час Форуму відбудуться дискусії з пошуку відповідей на питання, які надзвичайно важливі для України. Це, зокрема, як припинити заохочення агресора: хто має брати участь в переговорах із врегулювання конфлікту, чи торгівля з агресором легітимізує дії агресора і чи санкції є достатнім по собі інструментом стримування військової агресії?

Спікери Форуму обговорять механізми де-окупації, демілітаризації та реінтеграції. Зокрема, чи можливе після закінчення зовнішньої агресії примирення без покарання винуватців і спільників і хто має нести відповідальність за війну, яка не названа війною?

Також на Львівському Безпековому Форумі буде презентовано результати дослідження «Це – війна. Суспільна думка щодо так званого конфлікту на Сході України».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ