Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Три українські клуби стартують у Лізі Європи

Сьогодні, 19 вересня,три українські клуби, київське «Динамо», дніпропетровський «Дніпро» та одеський «Чорноморець» проведуть перші матчі у груповому етапі Ліги Європи.

Київське «Динамо» удома прийматиме бельгійський «Генк». Перед матчем головний тренер киян Олег Блохін зазначив, що «Генк» грає в атакуючий футбол, має хороших гравців, а також про те, що динамівці добре вивчили свого суперника.

Президент «Генка» Херберт Хубен назвав київське «Динамо» фаворитом групи: «Динамо» є абсолютним фаворитом нашої групи, тому ми, «Тун» і «Рапід» будемо боротися за друге місце».

На матч з «Динамо» до Києва прибули 20 наступних гравців: воротарі: Крістоф ван Хаут, Ласло Котелеш, Леннарт Бартс; захисники: Кара Мбоджі, Каліду Кулібалі, Деррік Чіманга, Брайан Хямяляйнен, Анелі Нгонгка, Йерун Сімайс, Сенді Уолш; півзахисники: Халім Хайленд, Жюльєн Горіус, Фаб'єн Камю, Томас Буффель, Ентоні Лімбомбе, Бернард Кумордзі; нападники: Стівен Жозеф-Монрос, Йєллі Фоссен, Сиб Схрейверс, Іломбе Мбойя.

Головним арбітром матчу призначений 34-річний грецький арбітр Тасос Сідіропулос Його асистентами стануть співвітчизники: Даміанос Ефтіміадіс, Дімітріос Гагас (обидва лайнсмени), Іліас Спатас, Ставрос Тріціоніс (додаткові арбітри за воротами). До матчу в четвер Сідіропулос ніколи не обслуговував ігри за участю київського «Динамо».

Дніпропетровський «Дніпро» на виїзді зіграє з румунським «Пандурієм». Головний тренер «Дніпра» Хуанде Рамос назвав суперника серйозною командою, адже на шляху до групового етапу Ліги Європи румуни обійшли більш імениту «Брагу». «Для того, щоб пройти цю команду, необхідно готуватися максимально і показати це на полі», – сказав він.

Наставник «Пандурія» Крістіан Пустаі також хвалив опонентів: «Хочу сказати, що матч буде для нас дуже важким, як і всі ігри, які у нас були в єврокубках. Але я не можу когось виділити окремо. Звернув увагу на те, що «Дніпро» показує сильну команду гру і у нього добре взаємопов'язана оборона і атака».

Орієнтовні склади команд (версія Football.ua):

«Пандурій»: Станка - Унгурушан, Еріко, Христу, Момчіловіч - Антон,Бревеельд - Булейке, Ерік, Нікоаре - Адрович
 
«Дніпро»: Бойко - Федецький, Дуглас, Чеберячко, Стрініч - Ротань,Кравченко - Бруну Гама, Селезньов, Коноплянка - Зозуля
 
Травмовані: Матулявічюс – Жуліано. Дискваліфіковані: Калінич («Дніпро»)

Арбитр матчу – Саша Кевер (Швейцария).

Одеський «Чорноморець» вилетів до Хорватії, де зустрінеться зі своїм суперником, загребським «Динамо». Наставник «Чорноморця» Роман Григорчук зазначив, що йому самому цікаво, як його команда зіграє з «Динамо»: «Ми не забиваємо собі голову якимись обіцянками, уявленнями або планами. Наше завдання, насамперед, впоратися з тією футбольної силою, якою володіє «Динамо».

Його колега Бранко Іванкович відмітив успіхи «Чорноморця» на внутрішній арені: «Про «Чорноморець» можу сказати, що це сильна команда. Вона має серію з шести перемог поспіль, і випереджає такі команди як «Шахтар» і «Динамо» (Київ). Це говорить саме за себе. «Чорноморець» команда без дорогих «зірок». Це добре організований і збалансований, агресивний колектив».

Орієнтовні склади команд (версія Football.ua):

«Динамо»: Сандомерський - Іву Пінту, Шимунич, Шимунович, Рубен Ліма - Адемі, Брозович - Халилович, Саммір, Фернандес - Бечирай

«Чорноморець»: Безотосний - Кутас, Бергер, Фонтанелла, Андерсон Сантана - К. Ковальчук, Гай - Лео Матос, Рієра, Джа Джеджу - Антонов

 Травмовані: немає. Дискваліфіковані: Судані («Динамо» З.)

Арбітр матчу – Хюсеїн Годжек (Туреччина).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ