Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Тристороння контактна група готова обмінятися полоненими

В ході засідання Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з врегулювання ситуації на Донбасі за участю представників окремих районів Донбасу в середу в Мінську сторони підтвердили готовність здійснити обмін полоненими на основі затверджених списків, - написала прес-секретар представника Києва в ТКГ, другого президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер у Facebook, - 112.ua.

"Тристороння контактна група за участю представників ОРДЛО підтвердили готовність сторін виконати обмін утримуваними особами на основі вже затверджених списків та погодити в найкоротші терміни процедуру і дату обміну, виходячи з прагнення виконати цей обмін до новорічних і різдвяних свят", - написала Оліфер.

Зазначимо, за словами першого віце-спікера парламенту Ірини Геращенко, кількість полонених українців, яких незаконно утримують бойовики на окупованих територіях, зросла до 162.

Нагадаємо, 15 листопада президент Росії Володимир Путін пообіцяв обговорити питання обміну полоненими на Донбасі з лідерами бойовиків ОРДЛО. З відповідним питанням до нього звернувся лідер "Українського вибору" Віктор Медведчук під час відвідин Путіним Ново-Єрусалимського монастиря. У той же день він провів переговори з ватажками бойовиків ОРДЛО. За їх підсумками у Кремлі заявили, що вони підтримують проведення обміну полоненими.

Як раніше повідомлялося, в листопаді в ОБСЄ заявили, що фінальні списки на обмін полоненими на Донбасі досі не сформовано. Зазначимо, що Україна регулярно порушує питання обміну полоненими, однак представники Києва в Тристоронній контактній групі в Мінську заявляють, що бойовики зривають цей процес.

У місії заявили, що готові забезпечити моніторинг процедури обміну полоненими, якщо він відбудеться.

Останній обмін полоненими на Донбасі був у грудні 2016 року.

112.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ