Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Триває другий навчальний курс з реставрації історичних брам у Львові

У межах українсько-німецького проекту «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова» триває другий навчальний курс з реставрації історичних вхідних брам для місцевих майстрів-реставраторів. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Проект впроваджується Львівською міською радою та Німецьким товариством технічної співпраці (GTZ) та має за мету сприяння процесу оновлення міста в старих кварталах Львова. Для цього впроваджуються конкретні заходи, наприклад через надання консультацій мешканцям, через проведення цілеспрямованої роботи з громадськістю, але також, власне, і через проведення навчальних курсів для майстрів-реставраторів.

«У вересні відбувся перший навчальний курс з реставрації історичної брами для столярів. Цей курс викликав жвавий інтерес громадськості. Під керівництвом реставратора Крістофа Юнґганса з міста Ляйпціга десять майстрів змогли поглибити свої знання в реставрації дерев’яних частин будівель», - розповідає керівник проекту від Німеччини, експерт GTZ Іріс Гляйхман.

Зараз у межах спільного проекту проводиться другий навчальний курс. Знову можна спостерігати за роботою майстрів, цього разу за адресою: пл. Ринок, 39. В цій будівлі, в приміщенні колишнього магазину, проводяться роботи з реконструкції та оновлення брам будинків з пл. Ринок №39 та 40. Поряд з практичними роботами будуть проведені два теоретичних курси на теми: «Вступ в науку про архітектурні стилі», а також «Обрахунок вартості послуг в галузі реставрації елементів з дерева».

Мета навчального курсу, поряд з практичним відновленням відповідних брам, – навчити майстрів, щоб надалі мати змогу впровадити в життя програму відновлення історичних брам в старих кварталах міста. З початку наступного року проект розраховує на підвищений попит на реставрацію історичних, часто дуже цінних, брам.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ