Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Зниклі стародруки: Разінкова звинуватила Возняка, який виявив нестачу

У Львівській галереї мистецтва нині відбуваються дивні речі. Влітку під час інвентаризації жодних проблем із наявністю стародруків не було, а тепер раптом виявили зникнення. Про це сьогодні, 5 січня, заявила присутня на прес-конференції керівництва галереї її колишній директор Лариса азінкова, яка очолила установу після смерті батька Бориса Возницького у 2012 році.

Нагадаємо,сьогодні, 5 січня, під час прес-конференції нинішній директор Львівської галереї мистецтв Тарас Возняк заявив про зникнення 95 стародруків та 2 рукописів, які зберігалися в Музеї мистецтва давньої української книги. Зникнення виявили після звірки, яку розпочали наказом директора  торік у листопаді і завершили ввечері 3 січня.

Лариса Разінкова стверджує, що влітку під час інвентаризації, проведеної наказом Мінкультури, жодних зникнень не виявили. Натомість головний охоронець фондів Галереї Ігор Хомин зауважив, що вже тоді виникли питання до достовірності звірки, а відтак, ні він, ні сама Лариса Разінкова акт звірки не підписали.

На думку Лариса Разінкової, оприлюднена Тарасом Возняком інформація є «наругою над чесним іменем мого батька і моїм». Вона також зазначила, що Тарас Возняк прагнув очолити Галерею мистецтва ще за життя Бориса Возницького.

«За 10 днів до смерті батька Тарас Возняк був у Адміністрації Президента і просив для себе цю посаду. Йому там сказали «Возницький ще живий» і відмовили в посаді. А через 10 днів батька не стало», - заявила вона.

Екс-директор Галереї мистецтв також заявила, що вимагатиме, аби Тараса Возняка усунули з посади на час, поки триває розслідування.

Тарас Возняк, нагадаємо, очолив Галерею мистецтв восени 2016 року за результатами конкурсу, проведеного Міністерством культури. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ