Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Цеголко: до розмови пранкера із Порошенком причетне МЗС Киргизстану

До організації телефонної розмови між пранкером, який вдав із себе президента Киргизстану Алмазбека Атамбаєва, і президентом України Петром Порошенком, причетні працівники МЗС Киргизстану, заявив речник українського президента Святослав Цеголко.

"Розслідування показало, що, на жаль, не обійшлося без участі працівників зовнішньополітичного відомства Киргизстану. Адже вони сприяли організації розмови, надавши контактні телефони адміністрації президента Киргизстану. А потім, коли все відбулося, кілька днів не відповідали на дзвінки з України", - написав пан Цеголко у Facebook.

За його словами, розмову організували російські спецслужби, які "боягузливо її змонтували, вилучивши звідти все те, що може завдати шкоди російській владі".

"Те, що вони оприлюднили, – змонтована копія, де повністю вирізано звинувачення Росії (з боку Петра Порошенка. - Ред.) в окупації частини України і небажанні виводити свої війська з нашої землі", - додав пан Цеголко.

Він також опублікував розшифровку буцімто вирізаних з цієї телефонної розмови висловлювань пана Порошенко.

На початку листопада на офіційному сайті президента України з'явилося повідомлення про те, що він провів телефонну розмову з президентом Атамбаєвим.

Втім, пізніше в апараті президента Киргизстану спростували інформацію про телефонну розмову, зазначивши, що "можливо, українського лідера хтось розіграв".

У четвер в мережі з'явився запис телефонної розмови "пранкера", який видав себе за президента Киргизстану, з паном Порошенко.

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ