Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Центр адмінпослуг в Одесі припинив роботу через рік після відкриття

Центр надання адміністративних послуг в Одесі, відкритий у жовтні минулого року, припиняє свою діяльність через неможливість її здійснення, заявив голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі на прес-конференції в середу, 2 листопада. Про це повідомило видання Дзеркало тижня.

"Цей центр урочисто відкривався напередодні місцевих виборів минулого року президентом України. Було оголошено, що ми створили перший центр в Україні, вільний від корупції. Я багато разів тут був і бачив багато вдячних громадян, ми набрали багато ідеалістичних молодих людей, дали мінімальну зарплату і хотіли почати робити щось нове. Але не вийшло", – сказав Саакашвілі на прес-конференції в Одесі.

Керівник області заявив, що діяльності Центру перешкоджають одеська мерія та обласна рада, а також керівництво Міністерства внутрішніх справ і депутати ряду фракцій Верховної Ради.

"Спочатку одеська мерія, яка робить гроші через свої схеми. Потім за наказом голови МВС Арсена Авакова Центру не надали необхідні функції,... потім забрали паспорти.... Потім облрада створила проблему..., перекрили джерела фінансування. Тобто їм кажуть – працюйте сіро, як ми працюємо", – заявив голова ОДА.

Разом з тим, Саакашвілі висловив надію, що якщо керівництво держави продемонструє політичну волю, Центр адмінпослуг зможе відновити свою роботу.

"В Адміністрації президента, куди ми звернулися, не підписують закон, знову це загубилося в бюрократії. Центр, який був урочисто відкритий президентом, практично буде закритий і припинить роботу. Сподіваюся, що тимчасово", – зазначив голова ОДА.

Пізніше Саакашвілі прокоментував ситуацію з Центром обслуговування громадян в ефірі телеканалу "112. Україна".

"В законі №5067 є і нормальні норми. Але хтось до цього закону дуже хитро вставив інші норми, за якими нашому центру неможливо легально отримувати прибуток для того, щоб платити зарплати... У наперстки з нами грають, тому що незрозуміло, хто ініціював ці зміни. Всі фракції один на одного валять.. . Центр закрився не через те, що в документі написано, а через те, що молодим людям, які там працюють, ми більше не можемо виплачувати зарплату", – підкреслив Саакашвілі.

Дзеркало тижня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ