Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Центр Львова стане безтранспортним, – головний архітектор Юрій Криворучко

Генплан Львова передбачає створення безтранспортного центру міста. Про це сьогодні, 31 травня, заявив начальник управління архітектури Львівської міської ради Юрій Криворучко.

За його словами, попри те, що Львів розбудовувався як радіальне місто, тобто весь транспорт мав йти через центр, Генплан передбачає створення транспортного кільця через вулиці Словацького, Стефаника. Це буде вигідно мешканцям Львова, бо таким чином буде зменшено забруднення центру та збережено від руйнування архітектуру.

Також Юрій Криворучко повідомив, що на вулиці Хуторівка буде збудовано трьохрівневу транспортну розв’язку вартістю 700 млн грн.

Водночас основний наголос буде робитися на розвиток громадського транспорту. Так, в проекті Генплану передбачено запуск підземного швидкісного трамваю під історичною частиною міста та побудову метро. Однак, будівництво метро Юрій Криворучко вважає малореальним, бо на це потрібно десятки мільярдів гривень. Також, відповідно до Генплану, буде прокладено трамвайну колію на Сихів та закінчено міст на вулиці княгині Ольги.

Крім того, Юрій Криворучко розповів, що з проектом Генплану, що вже був затверджений Укрдержбудекспертизою, можна ознайомитися в «Містопроекті» за адресою вул. Чупринки 71. З 28 серпня по по 30 серпня триватимуть громадську слухання щодо Генплану, а потім він має бути затверджений Львівською міською радою. Генплан розроблений на 15 років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ