Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Центр зайнятості: на Львівщині серед безробітних переважають жінки

Серед тих, хто торік звернувся до обласної служби зайнятості за допомогою у працевлаштуванні, переважали жінки. Якщо загалом у 2016 році соціальні послуги у базових ЦЗ отримували 63 тис. безробітних, то з них 35,6 тис. або 56,5% складали жінки. Про це повідомили у Львівському обласному центрі зайнятості.

Як серед жінок, так і серед чоловіків найбільшою є частка звільнених за власним бажанням або за згодою сторін, вивільнених з економічних причин, не працевлаштованих після закінчення загальноосвітніх і вищих навчальних закладів.

На початку 2017 року кількість жінок серед безробітних дещо зменшилася і становила 54,1%, а це – 9,4 тис. осіб. З них найчисельнішою є група віком 25-34 роки – 31,8% або 3 тис. осіб.

За даними моніторингу, жінки на ринку праці займають більш активну позицію. Приміром, серед 19,8 тис. безробітних, що були працевлаштовані за сприяння служби зайнятості, 11,1 тис. складають особи слабкої статі (56,2%). Більшість з них (26,3%) отримали роботу у сфері торгівлі та ремонту, 20,3% пішли працювати на підприємства переробної промисловості, 7,7% – в організації харчової галузі, 7,2% – зайнялися професійною, науковою та технічною діяльністю. Водночас тимчасові роботи частіше погоджувалися виконувати особи сильної статі. Упродовж 2016 до громадських та інших робіт тимчасового характеру залучено 4,0 тис. безробітних чоловіків і 3,6 тис. жінок.

Для підвищення рівня конкурентоспроможності й пришвидшення процесу працевлаштування служба зайнятості організовує професійне навчання. У 2016 році за скеруванням ЦЗ актуальні на ринку праці професії освоювали 6,3 тис. жінок і 4,8 тис. чоловіків.

Спеціалісти центрів зайнятості Львівщини активно допомагають жінкам не втратити мотивацію до праці, вживають активних заходів задля якомога швидшого їх повернення до трудової діяльності. Для цього мешканкам області надаються профорієнтаційні послуги та психологічна підтримка, проводяться семінари та майстер-класи для заохочення їх до започаткування власного бізнесу, пропонується перенавчання чи підвищення кваліфікації, а також участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ