Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Центру надання послуг бійцям АТО знову змінили керівника

Міський голова Львова Андрій Садовий знову змінив керівника Центру надання послуг учасникам бойових дій у Львові. Тепер обов’язки керівника Центру виконуватиме Василь Трущак.

Як розповів в коментарі Гал-інфо голова міжфракційної групи з питань АТО у Львівській міській раді Віталій Свінціцький, кандидатуру нового керівника не погоджували на міжфракційній групі і депутатів про зміну ніхто не інформував.

«Ми спостерігаємо дивну тенденцію, адже на цій посаді чомусь керівники довго не затримуються. Насправді нам не зрозумілі такі кулуарні одноособові призначення. Якщо пригадати передісторію, то просто дивує, чому такий потрібний для міста Центр став таким скандальним. Пригадуємо, що перший директор о. Роман Лагіш не був узгоджений з середовищем бійців, що призвело до масового невдоволення і, як результат, не зміг приступити до виконання службових обов’язків. Друга керівниця працювала у статусі «в.о.», і от вже й Оксана Рубай подала заяву на звільнення. Тепер ми бачимо третього», - сказав Віталій Свінціцький.

Він наголосив, що призначення відбулося ще 10 лютого, але для багатьох як волонтерів, так і бійців, ця людина невідома.

«Знову призначення відбулося кулуарно, без обговорення. Знову не хочуть рахуватися і не бажають питати думку самих бійців. Потім, коли виникатимуть чергові непорозуміння з владою і хлопцями, знову шукають винних. Прикро, але міська влада кроків назустріч не робить. Мені здається, що кадрова політика по призначенню чи то виконуючого обов’язків, чи то керівника має бути узгоджена хоча б на міжфракційній групі депутатів. Ми також не мало доклалися до організації роботи цього Центру. Ми виділяємо і затверджуємо кошти, ми пишемо програми, тому вартувало б хоча би подати кандидатуру на розгляд для ознайомлення», - сказав Свінціцький.

 Своє обурення таким призначенням висловив і депутат Львівської міської ради, член міжфракційної групи з питань учасників АТО Любомир Босаневич.

На своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук він написав: «Ні я, ні мої колеги депутати, котрі входять в депутатську міжфракційну групу з питань АТО, про це не знали, ба більше: ніхто навіть не спромігся "познайомити" нас, вже не говорю, щоб спитати думку в міжфракційної депутатської групи. Садовий так і не зробив висновків після двіжів з Юрком Досяком».

Любомир Босаневич зясував, що новопризначений Василь Трущак є учасником бойових дій в Афганістані.

Нагадаємо, що раніше Центр надання послуг учасникам бойових дій у Львові опинився у вирі скандалу. Мер Львова призначив на посаду керівника священика. Натомість, бійці АТО, як основні користувачі послуг Центру, виступили проти цього і хотіли бачити на цій посаді когось із середовища АТО.

Після скандалу була друга спроба призначення керівника Центру. Ще 30 березня відбулося спільне засідання комісії законності, гуманітарної комісії та міжфракційної групи з питань учасників АТО, на якому розглядали кандидатів на посаду керівника Центру надання послуг учасникам бойових дій у Львові.

Нагадаємо, як раніше повідомляло Гал-інфо, свої кандидатури на розгляд комісій подали сержант 2-го батальйону спеціального призначення Національної гвардії України (батальйон «Донбас») Юрій Досяк, рядовий 80-ї аеромобільної бригади Володимир Лисикевич та волонтер-доброволець Ілля Сирко. Комісія тоді підтримала Юрія Досяка.

Після цього кандидатури скерували на призначення до міського голови Львова, який натомість відправив документи на «спецперевірки», які тривали майже три місяці.

19 липня 2016 року Центр очолила депутатка від «Самопомочі», яка одночасно була в.о. директора Львівського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, Оксана Рубай.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ