Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Цієї неділі львів’ян запрошують відзначити 15-ту річницю візиту Папи Івана Павла ІІ

У неділю, 26 червня, на площі перед храмом Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ на Сихові (просп. Червоної калини,70) відбудеться урочисте відзначення 15-тої річниці візиту Папи Римського Івана Павла ІІ до Львова. Розпочнуться заходи о 10.00 год. з вервиці, інформує Духовна велич Львова.

Об 11.00 год. львів’ян запрошують на Архиєрейську Літургію, яку очолить владика Венедикт, єпископ-помічник Львівської Архиєпархії УГКЦ.

Опісля запланований святковий концерт та розважальна програма для дітей. Зокрема, відбудеться виступ церковного хореографічного ансамблю «Панночка», який діє при храмі, під час якого аніматори проводитимуть різноманітні ігри та забави.

«Тоді, 15 років тому, це була зустріч з українською молоддю. Папа казав: «Дощ падає, а діти ростуть». Тож за тих 15 років, що маємо від візиту Папи, активно розвинулася наша парохіяльна діяльність, катехитична школа. Діти вчаться тут один одного поважати і любити, відкривають таємничу і дивну присутність Бога посеред нас. Від того імпульсу, що приходить з неба, ми всі стаємо чистіші і кращі. Очевидно, що є й багато загроз, про які  попереджав Тоді Святіший Отець. Зокрема, що після тоталітарного режиму на нас може чекати друга небезпека – звичайного споживацького світу. Це теж відхід з дороги, якою Ісус кличе нас до неба. Хто дивиться у небо, той осягає і землю. Хто дивиться тільки у землю той немає нічого, окрім двох клаптиків землі. Тож для мене натхненними є його слова: «Християнин, учень Ісуса, має бути чистий, добрий і сміливий. Перед усіма викликами, які стаються з нами у цьому часі правдивий учень Ісуса сміливий, бо він не сам, він Божий посланець». Тому для української молоді важливо пам’ятати, що життя вирує сміливістю і правдою» - наголошує о. Орест Фредина, настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці.

Також в рамках святкування о 19.00 год. на площі перед храмом для всіх охочих проведуть показ фільму «Кароль - людина, що стала Папою» про святого Івана Павла ІІ. Організатори зазначають, що це буде традиційна відеокатехеза з обговоренням стрічки. Насамкінець духівники благословлять мирян мощами св. Івана Павла ІІ.

Нагадаємо, часточку мощей св. Івана Павла ІІ, привезену з Польщі, виставлять для почитання у храмі ввечері 25 червня. Також у храмі вже другий день тривають молитовні чування з піснями та розважаннями духовних настанов святого Папи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ