Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Цієї неділі у Соборі св. Юра вшановуватимуть Теребовлянську чудотворну ікону Божої Матері

У Львові 29 травня у Архикатедральному Соборі св. Юра (пл. св. Юра, 5) вшановуватимуть Теребовлянську чудотворну ікону Богородиці. Молитва розпочнеться о 17.00 год. Повідомила прес-служба Львівської міської ради

Вже традиційно в останню неділю травня в Соборі св. Юра здійснюватимуть особливе моління на честь Богородиці. Травневе почитання чудотворної ікони, однієї з найбільших святинь Собору св. Юра, є особливим Марійським святом, тому участь в організації бере молодь – Марійська дружина та вівтарна дружина Собору, члени спільноти «Святоюрська Молодь» та парафіяни.

В часі цього заходу здійснять молитовний обхід довкола храму з Теребовлянською чудотворною іконою, а відтак ікона буде виставлена до почитання у храмі, і вірні зможуть приступити до святині.

Молодь матиме нагоду власноруч нести святиню у молитовному поході Святоюрським комплексом.

Довідка.

Теребовлянська чудотворна ікона Божої Матері – одна із найвідоміших українських богородичних ікон. Її датують XVII століттям. Походить ікона з містечка Теребовля на Тернопільщині, де вона прославилася багатьма чудами. У 1674 році, з огляду на небезпеку турецьких набігів, за рішенням єпископа Йосифа Шумлянського ікону перенесли до Львова, відтоді вона перебуває на Святоюрській горі. Протягом кількох століть Теребовлянська чудотворна ікона була джерелом захисту та численних оздоровлень. А видимим знаком Господньої благодаті стали сльози, які декілька разів з’являлися на очах Богородиці. Зараз Теребовлянську чудотворну ікону вшановують паломники з усього світу, що прибувають до Архикатедрального Собору святого Юра, а наприкінці травня вірні мають особливу нагоду доторкнутися до святині і скласти перед нею своє моління.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ