Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Цього року Львів залучив грантів майже на 2 млн. євро

Цього року місто залучило гранти майже на 2 млн. євро від Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) та Урядового банку Німеччини KfW - повідомляє прес-служба Львівської міської ради. Окрім того місто планує залучати і кредити. Зокрема 30 млн. євро на транспорт від ЄБРР, та ще близько 150 млн. євро від Європейського інвестиційного банку.

На сьогодні Львів веде активну співпрацю із міжнародними фінансовими установами у трьох напрямках.
По-перше, підписано договір з ЄБРР на отримання гранту в розмірі 1,4 млн. євро та підготовку кредиту в 30 млн. євро для модернізації електротранспортної інфраструктури. На сьогодні проведено екологічний аудит підприємства «Львівелектротранс», закінчується фінансовий аудит, розпочато технічний аудит. Вже визначено 2 трамвайні лінії, які будуть модернізовані на 100%, та одну підстанцію.
Другий напрямок – співпраця із Європейським інвестиційним банком та ЄБРР. Основний акцент – будівництво багаторівневої транспортної розв’язки Стрийська-Наукова і реконструкція дороги на вулиці Ряшівській, що поблизу аеропорту. В рамках цього напрямку місто планує в найближчий час отримати кредитну угоду орієнтовно на 150 млн. євро.
Третій напрямок – співпраця із урядовим банком Німеччини KfW, що надає Львову грант у сумі 500 тис. євро на розробку стратегії розвитку міського транспорту. Також передбачається, що банк надасть кредит 20 млн. євро на реалізацію цієї стратегії. Для освоєння наданих коштів було організовано Міжнародний відкритий кваліфікаційний конкурс, на який подались навіть компанії, що розробляли стратегію руху в ЄС.
Переможцем конкурсу обрано консорціум німецьких компаній PTV AG – VCDB GMBH. Минулої п’ятниці Львівська міська рада підписала з компанією угоду про співпрацю, що дає старт розробці загальноміської транспортної стратегії, що покликана адаптувати та розвинути усю транспортну мережу Львова, аби уникнути корків та «оживити» вулиці. Розроблятись стратегія буде за грантові кошти Урядового банку Німеччини KFW у сумі 500 тис. євро тривалістю на 20 років.
Концепція дасть змогу впорядкувати рух у місті, визначити пріоритетні транспортні напрямки руху в місті та запропонувати вже готові проекти по їх розвитку.
Окрім транспортних напрямків Львів також активно починає працювати над визначення пріоритетних проектів у сфері теплопостачання. Мова йде про співпрацю зі Світовим банком. Також пропрацьовується схема співпраці із Raiffeisen Investment, що готова запропонувати концесійну схему у ці проекти
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ