Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Цього року Львівсвітло планує освітити подвір’я садочків і шкіл

На реконструкцію зовнішнього освітлення Львова у міському бюджеті передбачено 433 тисячі гривень. Про це сьогодні під час прес-конференції розповів головний інженер ЛКП «Львівсвітло» Юрій Потурай.
За ці кошти планують відремонтувати освітлення на вулиці Шафарика, Пасічній, Простій, Мазепи, Володимира Великого (35а-49а), Осиковій, Кошиця, Господарській, Яровій, Чигиринській.
Зараз вже роботи завершено на вулиці Заклинських та почато реконструкцію вулиць Шафарика і Пасічної. Також ведеться освітлення парку на перехресті вулиць Кульпарківсьокої-Героїв УПА.
Цього року також реконструюють зовнішнє освітлення на території закладів освіти. Для цього в міському бюджеті передбачено 2, 835 мільйона гривень.
«Цих коштів буде недостатньо щоб освітити всі школи та садочки, проте раніше їхнє освітлення було на балансі самих закладів, тому ситуація зараз є незадовільною», -- каже Юрій Потурай.
На сьогодні в місті освітлено 90 % магістральних вулиць та 80 % квартальних. У ЛКП «Львівсвітло» зазначають, що найкраще освітлені Шевченківський, Галицький та Сихівський райони. «Решта районів освітлено теж непогано, але там є багато міжквартальних вулиць, які потребують освітлення. Ми сьогодні намагаємося піднімати освітлення житлових масивів,», -- каже Потурай.
Щороку ЛКП «Львівсвітло» мало б замінювати 10 % кабелів і мереж зовнішнього освітлення та 20 % ламп. У 2008 році було замінено лише 357 світильників, хоча заміни потребували 2,5 тисячі. За словами Юрія Потурая, щоб реконструювати мережі зовнішнього освітлення, потрібно щоб принаймні три роки з міського бюджету для потреб підприємства виділялося по 10 мільйонів гривень.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ