Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Цього року спортсмени Львівщини здобули 19 золотих, 30 срібних та 25 бронзових медалей

14 спортсменів Львівщини увійшли до складу олімпійської збірної команди України, кращими з них стали: Олександр Петрів (кульова стрільба),Андрій Стаднік (вільна боротьба), Роман Бондарук - кульова стрільба, Маркіян Івашко - стрільба з лука, Ігор Шимечко – важка атлетика, Віра Передерій - художня гімнастика, Юлія Слободян - художня гімнастика. Участь в Паралімпійських іграх прийняли 11 спортсменів Львівщини, кращі результати показали Роман Павлик (легка атлетика), Антон Стабровський (плавання), – повідомили у прес-службі ЛОДА.
Всі учасники Олімпійських, Паралімпійських ігор та їхні тренери отримали грошові винагороди з обласного бюджету на загальну суму 1097,1 тис. грн.
Приймаючи участь у змаганнях світового та Європейського рівнів серед різних вікових груп, спортсмени Львівщини у 2008 р. здобули - 19 золотих, 30 срібних та 25 бронзових медалей. Зокрема, з олімпійських видів спорту -18 золотих, 30 срібних, 25 бронзових
Крім цього представники Львівської області взяли участь у Перших Всесвітніх інтелектуальних іграх.
Слід зазначити, що для здійснення заходів з підготовки провідних львівських спортсменів до офіційних Всеукраїнських та міжнародних змагань управлінням з питань фізичної культури та спорту Львівської ОДА було використано понад 1 мільйон гривень. Також розпорядженням голови Львівської облдержадміністрації призначено 107 стипендій на загальну суму 649,2 тисяч гривень.
До речі, в області діє 100 дитячо-юнацьких спортивних шкіл, в яких у 322 відділеннях займається понад 33 тис. дітей. В області проведено ремонт спортивних майданчиків за місцем проживання та у місцях масового відпочинку населення. Загалом на території області діє 39 майданчиків зі штучним покриттям та 21 для загальної фізичної підготовки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ