Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Цього тижня в Раді ЄС не говоритимуть про безвіз для України

Цього тижня у Раді Євросоюзу не обговорюватимуть питання щодо завершення процесу скасування візових вимог для українських громадян.

Про це власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі повідомили у Раді ЄС.

«Цього тижня не заплановано обговорення початку переговорів про безвіз для України. Відбудеться лише технічна зустріч щодо нового механізму призупинення безвізових режимів. Але рішення не очікується», - розповів співрозмовник агентства.

Як повідомляв Укрінформ, після позитивних рішень у Єврокомісії та у профільному комітеті Європарламенту про скасування візового режиму Україні мають розпочатися міжінституційні переговори з Радою ЄС з метою опрацювання остаточного проекту законодавчої резолюції. Цей документ має бути проголосований Європарламентом, знову затверджений Радою ЄС та набуде чинності на 21 день після ухвалення.

Водночас на сьогодні головною перепоною для продовження процесу скасування візових вимог для українців, а також громадян Грузії є блокування в ЄС переговорів про прийняття нового механізму призупинення безвізових режимів для усіх третіх країн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ