Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Цьогоріч на Львівщині зафіксували майже 600 пожеж

Ситуація з пожежами по Львівській області значно гріша порівняно з містом. З початку цього року було зафіксовано 575 випадків спалаху вогню. Це на 28% більше ніж торік за той самий період. Про це сьогодні, 26 липня повідомив у коментарі для Гал-інфо речник Головного управління ДСНС України у Львівській області Віталій Туровцев.
Фото з інтернету

«Загострення такої ситуації припадає переважно на весну. І далі наростає до серпня, вересня, жовтня. Адже в цей час розпочинається кампанія жнив. А потім збираютьі спалюють городину та інші залишки. На жаль, не значні вогняні займання сухої трави часто перекидаються не гектари полів, чим спричиняють екологічні та економічні збитки», - повідомив Віталій Туровцев.

Гасіння однієї пожежі обходиться державі у 33 тис.грн

Про екологічну небезпеку, на яку наражаються громадяни після підпалу, наприклад, сухої трави, розповів начальник управління екології і ландшафтного планування ЛМР Андрій Галушка. Зокрема, він звернув увагу на те, що такі пожежі призводять до руйнування ґрунтового покриву та загибелі ґрунтоутворюючих мікроорганізмів.

Підпалювачам трави загрожує збільшення штрафу

«Шкода від спалювання трави вкрай значна. Адже до складу диму входять і пил, і оксиди азоту, чадний газ, важкі метали, канцерогенні сполуки тощо. Крім того, з димом у повітря вивільняються діоксини – одні з найбільш отруйних для людини речовин», - розповів Андрій Галушка.

Не панікуйте і не тікайте від полум’я: правила безпеки

Також Вітай Туровцев звернув увагу на те, як важко гасити торф’яні пожежі: «Торф’яні пожежі важко піддаються гасінню та створюють дискомфорт населенню. Їх ліквідацію найчастіше ускладнюють важко доступність районів гасіння і віддаленість їх від джерел водопостачання. До того ж  вони мають властивість горіти навіть тоді, коли йдуть опади».

У Львові зафіксовано понад 70 пожеж цьогоріч

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, впродовж цього року вже зафіксовано понад 70 пожеж. Зокрема, Віктор Іваницький зазначив, що з початку року обліковано 60 пожеж сухої рослинності та 13 пожеж на торфовищах. Це значно перевищує минулорічні показники - близько 30 займань вогнем.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ