Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Цьогоріч Шевченківські дні у Львові святкуватимуть до 16 березня

Цього року у Львові святкуватимуть Шевченківські дні не лише два дні – 9-го і 10 березня, як це традиційно відзначають в Україні, а розширять святкування до 16 березня – про це сьогодні під час брифінгу повідомив в. о. начальника управління культури і туризму Львівської міської ради Юрій Кучерявий.
 „Цього року ми вирішили розширити святкування Шевченківських днів і провести святкові заходи з 9-го по 16 березня, — розповів Юрій Кучерявий. — Зокрема, 9 березня у Львівському оперному театрі відбудеться урочиста академія за участю керівників області та міста”. Другим масштабним заходом у рамках відзначення Шевченківських днів, за словами Кучерявого, відбудеться концерт у Львівській філармонії 16 березня камерного оркестру „Леополіс”, а також виконання симфонії-кантати „Гамалія” Мирослава Скорика.
Окрім того, у рамках відзначення Шевченківських днів у Львові в усіх бібліотеках міста за участю львівських письменників відбудуться літературні акції, які передбачають не лише читання творів Шевченка, а й жваве обговорення його творчості та осмислення його як генія українського народу. Також у Шевченківському гаю відбудеться молодіжна акція — виставка дитячих малюнків під відкритим небом. Також передбачено тематичні виставки в музеях міста.
Як зазначив Юрій Кучерявий, на відзначення Шевченківських днів міськрада виділила 30 тисяч гривень, щоправда, до відзначення долучилася ЛОДА, яка виділила на ці святкування додатково 10 тисяч гривень.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ