Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Цьогоріч у медицину Львова інвестовано 70 млн грн

Цьогоріч у медицину у Львові інвестовано 70 млн. грн. коштів міського бюджету. За словами Володимира Зуба, начальника міського управління охорони здоров’я, 60 млн. виділено на придбання обладнання і ще понад 10 млн. – на проведення ремонтів та реконструкцій у закладах охорони здоров’я. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Для дитячої лікарні придбали надсучасне відео-ендоскопічне обладнання з гастро- та колонофіброскопом для новонароджених і дітей раннього віку. Такого обладнання немає у Західній Україні, і така техніка дозволяє проводити точну діагностику вроджених вад шлунково-кишкового тракту на ранніх етапах, фактично одразу після народження. Також цього року лікарня отримує три наркозно-дихальні апарати, монітори і капнографи.

До кінця року запрацюють три рентгено-операційні, де встановлені сучасні С-арочні рентгенівські системи для проведення оперативних втручань як на кістках, так і на жовчних протоках, протоках підшлункової залози, сечоводів. Техніка уже завезена і проходить етап вводу і отримання усіх необхідних дозволів.

Для шести поліклінік, за районним принципом закуплено цифрові флюорографи. Відкриємо амбулаторію на Рясне, 2 і до кінця року на Тернопільській, 9.

До кінця року плануємо відкрити мережу кабінетів реабілітації у поліклінічних закладах з тим, щоби люди, які мають проблеми втраченої рухової функції, могли отримати необхідне  лікування як в стаціонарі, тобто у лікарні швидкої допомоги, так і в поліклініках за місцем проживання, коли функції відновлено настільки, що людина уже може йти, але ще треба працювати, і це можна робити за місцем проживання», - розповів начальник управління охорони здоров’я Володимир Зуб.

 Також Володимир Зуб зауважив, що цього року реалізують  безпрецедентний для Львова і України проект. «Ми повністю оновлюємо наркозно-дихальне обладнання в наших операційних у всіх закладах – 1, 3, 5, 8 лікарні, лікарня швидкої допомоги,  пологовий будинок. 29 одиниць, з них 15 наркозних апаратів і 14 апаратів ШВЛ. Таких закупівель на загальну суму 30 млн. в Україні в останні роки точно не проводилось, і гордий тим, що ми завдяки колегіальному рішенню до кінця року системно вирішуємо це питання, тому безпека пацієнтів і безпека лікарів під час оперативних втручань буде забезпечена».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ