Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ЦВК завершила реєстрацію кандидатів в Президенти України: 18 кандидатів

Центральна виборча комісія України завершила реєстрацію кандидатів в Президенти України, зареєструвавши 18 кандидатів з 67 претендентів. Про це по завершенню засідання ЦВК України журналістам повідомив заступник голови ЦВК Андрій Магера, передає кореспондент РБК-Україна. "ЦВК своїм рішенням зареєстрував 18 кандидатів на пост Президента України. Одні з них висувалися політичними партіями, інші - блоками політичних партій, також є самовисуванці", - зазначив він.

 

За словами А.Магери, найпоширеніша причина відмови в реєстрації - це "не засвідченні в установленому порядку заяви до ЦВК, відсутність грошової застави, досить часто були випадки, коли відмовляли у реєстрації, тому що декларації, які подавали, не відповідали вимогам закону". "Сьогодні завершується строк для реєстрації кандидатів на пост Президента України. Після того, як завершиться 13 листопада, ЦВК не наділене законом повноваженнями приймати рішення про реєстрацію кандидатів", - зазначив А.Магера.
Також він додав, що в осіб, яким відмовлено, є право звернутися до суду, щоб оскаржити відповідні постанови ЦВК України, однак А.Магера вважає, що "юридичних підстав, серйозних і вагомих, щоб скасувати постанови ЦВК немає. "Ми можемо говорити, що 18 осіб - це те остаточне число, яке є за наслідками сьогоднішнього засідання... громадяни (до 00:00) можуть приходити із заявами, але ЦВК не зобов'язана в режимі засідання приймати рішення щодо таких заяв. Строк уже минув і продовженню він не підлягає", -підкреслив А.Магера.

А.Магера також повідомив, що до 18 листопада ц.р. в газетах "Голос України" та "Урядовий кур'єр" буде надруковано список зареєстрованих кандидатів у Президенти України з усіма реквізитами, як того вимагає законодавство. Орієнтовно 19 листопада ц.р. буде проведено жеребкування щодо черговості надання часу та друкованих площ кандидатам для агітації у державних ЗМІ - Національна телерадіокомпанія, Національна радіокомпанія України, а також газети "Голос України" та "Урядовий кур'єр".

Центральна виборча комісія України офіційно зареєструвала 18 кандидатів в Президенти: Олега Рябоконя, Анатолія Гриценка, Арсенія Яценюка, Петра Симоненка, Володимира Литвина, Сергія Тігіпка, Інну Богословську, Віктора Януковича, Віктора Ющенка, Олега Тягнибока, Юрія Костенка, Юлію Тимошенко, Олександра Пабата, Михайла Бродського, Василя Противсіх, Олександра Мороза, Людмилу Супрун і Сергія Ратушняка.

Президентські вибори в Україні призначені на 17 січня 2010 р.

РБК-Україна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ