Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ЦВК зобов'язала перерахувати голоси на п'яти дільницях у Дніпропетровській області

Центральна виборча комісія зобов'язала окружну комісію №30 (Дніпродзержинськ, Дніпропетровська область) провести повторний підрахунок голосів на п'яти дільницях. Таке рішення комісія прийняла на засіданні увечері у п'ятницю, розглянувши скаргу довіреної особи кандидата у народні депутати по цьому округу самовисуванця Олега Захорольского, повідомляє прес-служба ЦВК.

"ОВК ОВО № 30 зобов'язана здійснити повторний підрахунок голосів виборців на виборчих дільницях №№ 120959, 120980, 120985, 121008, 121013 у цьому окрузі і до 3 листопада 2014 року розглянути питання про внесення змін до встановлених підсумків голосування у цьому окрузі", - йдеться у повідомленні.

У скарзі вказувалося на розбіжності у цих протоколів п'яти дільничних комісій щодо результатів голосування з даними, які введені в систему "Вибори" і обнародувані на сайті ЦВК. Зокрема, у наданих кандидатом копіях протоколів кількість голосів, відданих за Захорольского, вказана менше на 994 голоси, а за кандидата по цьому ж округу Олександра Дубініна - більше на 997 голосів.

"Встановлено, що ОВК ОВО № 30 допустила протиправну бездіяльність з непроведення повторного підрахунку голосів на цих виборчих дільницях, що у свою чергу призвело до складання ОВК протоколу за підсумками голосування з помилками і неточностями", - додали у ЦВК.

Центрвиборчком прийняв рішення звернутися у Генеральну прокуратуру із цього приводу.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ