Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Турчинов каже, що для розриву дипвідносин із РФ є умова

Секретар РНБО Олександр Турчинов вважає, що питання щодо розриву дипломатичних стосунків з Російською Федерацією має розглядатися лише після ухвалення закону про реінтеграцію та деокупацію, за яким РФ буде офіційно визнана країною-агресором. Про це він заявив у суботу в кулуарах з'їзду політичної партії "Народний фронт", повідомив кореспондент Укрінформу.

"Згідно з Конституцією, такі пропозиції (щодо розриву дипломатичних відносин із Росією - ред.) вносить Міністерство закордонних справ, а приймає уряд. Окрім того, президент також відповідає за зовнішньополітичні вектори розвитку України. І,  безумовно, за ним також має бути слово у цьому питанні. Спочатку треба прийняти закон про деокупацію, де чітко Росія визнається агресором, і вже після цього напрацьовувати механізми, які забезпечать нашу перемогу і звільнення країни. І виходити в тому числі з інтересів українців", - сказав Турчинов.

За його словами, уже зараз ведеться робота щодо захисту українського кордону від країн міграційного ризику, до яких передусім відноситься Російська Федерація. 

"Формат,  який ми передбачаємо, він значно обмежить і прохід нашою територією диверсантів, терористів, сепаратистів. Інше питання, що це повинна бути комплексна задача... І будь-яка співпраця з країною-агресором є зрадою України", - наголосив секретар РНБОУ.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ