Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Турчинов: Україна буде проводити ракетні випробування біля Криму

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявляє, що Україна, попри погрози Росії, буде проводити ракетні випробування та навчання біля анексованого Криму.

«Ми і надалі зміцнюватимемо обороноздатність нашої держави та продовжуватимемо ракетні випробування і навчання, відповідно до затверджених планів та графіків у межах нашої суверенної території та суверенного повітряного простору», – сказав Турчинов, слова якого цитує прес-служба РНБО.

Він зазначив, що Україна діє в межах всіх міжнародних угод та взятих на себе міжнародних зобов’язань.

«Погрози застосувати зброю проти України – це спроби переведенняв активну фазу гібридної війни, яку Росія веде проти нашої країни протягом останніх трьох років», – сказав Турчинов, додавши, що Росія розгортає нові дивізії біля українського кордону.

Росія вимагала від України скасувати плановані на 1-2 грудня випробування. 25 листопада на офіційному сайті «Росавіації» з’явилася заява зі звинуваченням України в ухваленні рішення «в односторонньому порядку» провести ракетні стрільби в районі Криму, де «здійснюються польоти цивільних і державних повітряних суден».

Українська влада ці заяви відкинула. Турчинов у відповідь на заяву «Росавіації» про нібито «порушення українською стороною російського повітряного простору під час випробувань ракетної зброї» заявив, що, у відповідності з усіма міжнародними угодами, суверенний повітряний простір Росії в Чорному морі закінчується посередині Керченської протоки.

30 листопада видання «Дзеркало тижня» з посиланням на свої джерела в Міноборони України повідомило, що російська сторона пригрозила збивати українські ракети під час випробувань і завдати удару по українських пускових установках. Офіційно цю інформацію наразі не підтверджували.

Згодом у МЗС Росії заявили, що плановані владою України ракетні стрільби біля анексованого Криму є «провокацією», спрямованою на отримання «жорсткої реакції» від Москви.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ