Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Туреччина припинить прийом сирійських біженців, якщо не отримає від ЄС безвіз

Анкара не перестає вірити в те, що зобов'язання з міграційної угоди будуть виконані двома сторонами, про це в інтерв'ю німецькому виданню Die Welt, заявив посол Туреччини в Євросоюзі Селім Енель.

"Туреччина виконала всі зобов'язання по відношенню до ЄС - тепер ми очікуємо відповідного кроку з іншого боку",- сказав Енель.

"Якщо Туреччина не отримає безвізовий режим, ми не будемо направляти натомість в автобусах в Європу мільйони біженців, як деякі могли подумати. Але ми не будемо приймати сирійських біженців від ЄС. Я не вірю, що міграційна угода між ЄС і Туреччиною зазнає невдачі. Ми знайдемо спосіб, тому що угода є дуже важливим для обох сторін", - сказав він.

Турецький міністр закордонних справ Мевлют Чавушоглу заявив раніше в інтерв'ю німецькому виданню Bild, що Туреччина чекає від ЄС скасування віз до кінця жовтня, інакше - кінець міграційної операції.

Турецький президент Раджеп Тайіп Ердоган заявляв, що вважає "неможливим" виконання угоди з ЄС про реадмісію біженців з Близького Сходу, якщо Анкара не отримає обіцяний безвізовий режим. При цьому він тоді він називав інші терміни, за його словами, скасування віз мало відбутися ще 1 червня.

Раніше Ердоган нагадав ЄС про невиплачені Туреччині 3 млрд євро на утримання мігрантів. Він зазначив, що до теперішнього часу Європа виділила Туреччини тільки близько $ 2 млн, у той час як утримання мігрантів обходиться турецькій владі в $ 12 млрд.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ