Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Турецьку браконьєрську шхуну передадуть українській рибоохороні

Конфіскована турецька браконьєрська шхуна «ZOR» має бути передана до складу флоту органіврибоохорони. Держрибагентство вже підготувало проект постанови «Про передачу до сфери управління Держрибагентства конфіскованого риболовного судна», наразі він проходить погодження у органах виконавчої влади, після чого буде направлений на розгляд до КМУ. Про це повідомив Голова Держрибагентства Ярема Ковалів. Повідомила прес-служба Держрибагентства.

«Шхуна «ZOR» використовуватиметься органами рибоохорони задля здійснення рибоохоронних заходів та патрулювання морської акваторії України. Практика використання конфіскованих риболовецьких суден у роботі органів рибоохорони була успішно реалізована Україною в 2010 та 2011 рр. у Криму. Поточний стан флоту рибоохорони – катастрофічний, особливо в частині морського флоту. За рахунок залучення до його складу шхуни «ZOR», ми маємо можливість поліпшити умови роботи інспекторів», ̶ додав Ковалів.

Нагадаємо, 17.05.2016 Апеляційний суд Одеси виніс остаточне рішення про конфіскацію турецької рибопромислової шхуни «ZOR» та близько 15 кілометрів сіток, як знаряддя лову, на користь держави. Шхуна назавжди залишається в Україні, а капітану судна ще й доведеться відшкодувати витрати у розмірі 455 тисяч гривень пов’язані з затриманням та конвоюванням шхуни.

22.03.2016 корабель Морської охорони «Поділля» Одеського загону морської охорони у виключній (морській) економічній зоні України виявив турецьку рибальську шхуну «ZOR». Вона перебувала у районі зосередження камбали-калкан, що йшла на нерест з потеплінням водних мас. Шхуну прикордонники затримали за підозрою у незаконній риболовлі та відконвоювали в порт Одеси.

Крім того, цю саму шхуну, але під керуванням іншого капітана, морські прикордонники вже затримували у 2015 році. Тоді, після розгляду апеляції турецької сторони, судно було повернено власнику.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ