Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Тимчук: АТО затягнеться на роки, якщо проблеми армії не розв'язати вже

Антитерористична операція на сході України, розпочата три місяці тому, може затягнутися на роки, якщо проблеми армії не розв'язати найближчими днями.

Таку думку висловив координатор групи "Інформаційний опір" підполковник Дмитро Тимчук виданню "ГОРДОН".

"АТО почалася 7 квітня, скоро вже три місяці. Дата сумна, тому що можна було провести операцію і швидше, і ефективніше, і з меншими втратами. Головні проблеми ті ж самі: відкриті кордони, погане забезпечення армії, відсутність взаємодії силових структур з усіма видами збройних сил, наприклад, піхотою і авіацією. Величезні проблеми у плануванні, організації. Загалом, куди ні плюнь, виникають суцільні проблеми. Поки не вирішимо ці проблеми, причому найближчими днями, АТО затягнеться на роки", - переконаний Тимчук.

Експерт відзначає, що дає знати про себе і відсутність військових керівників з реальним досвідом бойових дій. Участь у міжнародних миротворчих операціях військовим не додала досвіду реального ведення бою.

"Єдиний вихід - методом проб і ротацій вирішувати проблему. Тобто ставити людину тиждень-два, якщо не впорався - ставити наступну", - вважає Тимчук.

Величезною проблемою є також забезпечення армії. У зв'язку з цим він нагадав, що згідно із законом постачанням територіальних батальйонів повинні займатися не Міністерство оборони, а місцева влада. А у більшості областей із забезпеченням, за визначенням координатора "ІС", "повний нуль".

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ