Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Тимчук: метою "хресної ходи" є виснаження силових структур України

Однією із цілей "хресної ходи за мир", яку організувала Українська православна церква Московського патріархату, є виснаження силових структур України протягом забезпечення безпеки цього заходу. Про це заявив народний депутат від "Народного фронту" Дмитро Тимчук.

"Усі говорять, що так звана хода московської церкви - це багатопланова провокація проти Української держави. Здійснити чи спровокувати насильство проти цього заходу - завдання максимум. Але Кремль задовольниться і тим, чого вже досягнуто: на забезпечення безпеки ходи стягнуто величезні сили українських правоохоронців. МВС повідомляло, що для охорони ходи тільки в Києві залучать 4500 поліцейських і представників Нацгвардії. Це, звичайно, не рахуючи резервні сили, а також оперативні підрозділи, кинутих на відпрацювання будь-якої інформації про теракти і сутички. Це безпрецедентні виснажливі зусилля і божевільна трата ресурсів: пального, боєприпасів, грошей і т.д.", - цитує нардепа прес-служба партії НФ.

На його думку, виснаження сил правоохоронців - це частина "гібридної війни" Росії проти України.

"Кремлівська" церква й "Окупаційний блок" ефективно відтягують на свою ходу ресурси, необхідні Україні для війни на Донбасі і для протидії тероризму. Цих ресурсів зараз дуже не вистачає для переозброєння армії, забезпечення порядку на підконтрольних територіях зони АТО. У військово-економічному сенсі це така сама "війна на виснаження" України, як щоденні обстріли наших укріплень на фронті. Тому "хресні ходи" й інші такі акції п'ятої колони слід розглядати як невід'ємну частину путінської гібридної війни проти України і світу", - зазначив Тимчук.

Нагадаємо, хресна хода розпочалася 3 липня на сході України зі Святогірської лаври, а 9 липня - на заході країни з Почаївської лаври. 26 липня, напередодні святкування дня Хрещення Руси-України, учасники обох повинні прибути до Києва. Вони планують зустрітися на Володимирській гірці і разом пройти до Києво-Печерської лаври, де намічено урочисте богослужіння.

Спікер ВР Андрій Парубій заявив, що хресну ходу на Київ організував Кремль, щоб дестабілізувати ситуацію в країні. Правоохоронці пообіцяли не допустити зіткнень, а генпрокурор Юрій Луценко заявив, що всі паломники повинні будуть пройти перевірку на металодетекторі.

LB.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ