Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Тимошенко каже, що не готова до допиту

Екс-прем’єр Юлія Тимошенко заявляє, що даватиме свої пояснення суду лише після того, як познайомиться з усіма матеріалами справи. Про це вона сказала під час засідання суду у середу.

"Всі свої пояснення я буду давати, коли ознайомлюся з усіма матеріалами, після допиту свідків, яких ми заявили у своїх клопотаннях, після того, як пояснення дадуть усі експерти з боку обвинувачення та захисту", - заявила Тимошенко, повідомляє УП.

Вона також зазначила, що не даватиме пояснень, "доки не зібрані усі матеріали" і доки вона не зможе посилатися на документи аудиту Ernst&Young, які перед цим не були долучені судом до матеріалів справи.

"Я не хочу, щоб ви трактували це так, що підсудна відмовилась давати пояснення. Я просто заявлю, коли буду готова їх (свідчення) давати", - додала Тимошенко.

Вона також заявила, що представники прокуратури "позбавляють суд об’єктивності, намагаючись зберегти помилкові висновки судово-економічної експертизи".

Тимошенко зазначила, що прокуратура "системно виступає проти документів, які очевидно свідчать про некомпетентність, необ’єктивність і абсурдність експертиз, на які вони посилаються".

"Я ніколи не відмовлялася від дачі свідчення. Я хочу дати в судовому засіданні свої пояснення", - заявила Тимошенко.

Водночас, Кірєєв зазначив, що Тимошенко декілька разів на різних стадіях процесу давалася можливість дати свідчення, але вона "фактично відмовлялася".

У відповідь на це захисник Микола Сірий зазначив, що головуючий грубо порушує закон, оскільки суд не може визначати, коли обвинувачена даватиме свідчення.

"Хотілося б, щоб суддя Кірєєв не перевищував свої повноваження", - сказав адвокат.

У відповідь на це суддя попросив занести це в протокол і назвав слова захисника "дуже цікавою інтерпретацією КПК".

Як відомо, у середу суддя Родіон Кірєєв закінчив зачитувати матеріали справи Тимошенко.

Після цього, згідно з КПК, має відбутися виступ Тимошенко та її допит з боку прокурорів та захисту.

Останньою стадією розгляду справи мають стати дебати сторін. Кінцевому вердикту суду має передувати останнє слово Тимошенко.

Втім, керівник захисту Тимошенко Сергій Власенко запевняє, що з огляду на кількість клопотань, а також на кількість документів, які потрібно витребувати, до кінця розгляду справи "залишилося ще дуже багато часу".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ