Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Тимошенко мала б піти у відставку зразу після розпаду коаліції — Кость Бондаренко

Заява голови Верховної Ради України Арсенія Яценюка про складання повноважень голови Верховної Ради України -- це не є бажання Арсенія Яценюка. Є коаліційна угода, яка була підписана двома фракціями, і, згідно із пунктом 13.1 та 13.2 цієї угоди було обрано голову Верховної Ради України та прем’єр-міністра. Спікер є висунутий коаліцією, а коаліція припинила своє існування. Відтак, спікер і прем’єр повинні б добровільно подати у відставку. Про це сьогодні у коментарі „Гал-info” повідомив радник голови Верховної Ради України Кость Бондаренко.

„Арсеній Яценюк написав заяву про складання із себе повноважень. Ще 17 вересня вона зареєстрована у парламенті, однак її не вперто не розглядають. Парламент має розглянути цю заяву і або перезатвердити кандидатуру спікера, або ж звільнити й обрати нового. Тому, це не бажання Арсенія Яценюка, це юридична норма. Інше питання: чому цього не робить Тимошенко”, — сказав Бондаренко.

Нагадаємо, вчора у парламенті регіонали вимагали від спікера навести порядок у парламенті і припинити практику постійних перерв у роботі. Депутат від ПР Ганна Герман заявила, що це змушує їх подумати про заміну спікера. На що Арсеній Яценюк заявив, що підтримує цю ідею і запропонував посісти місце спікера самій Ганні Герман.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ