Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Тимошенко не повинна бути в тюрмі, - Президент Європарламенту

Президент Європейського парламенту Єжи Бузек бажає Юлії Тимошенко мужності і сил. Про це повідомив офіційний сайт Тимошенко.

"Юлія, я бажаю Вам мужності і сили в цей важкий момент. Ви не повинні бути у тюрмі", - йдеться у зверненні Єжи Бузека до лідера партії "Батьківщина", опублікованому на його сторінці у Facebook.

Президент Європейського парламенту також висловив занепокоєння погіршенням стану здоров'я Юлії Тимошенко. "На жаль, сьогодні немає що святкувати ані їй, ані Україні. Я отримав підтвердження про погіршення стану здоров'я. Влада має дозволити їй отримати всю необхідну медичну допомогу", - підкреслив він.

На переконання Єжи Бузека, останні події в Україні свідчать про недемократичність процесів, які відбуваються в країні. "Інтенсивність, кількість політично вмотивованих судових процесів, які одночасно були відкриті проти неї, висвітлюють нестачу незалежності української судової системи і партійність української еліти. Політика має бути боротьбою ідей, а не боротьбою судових процесів", - заявив він.

"Як нам розраховувати на щирий політичний діалог між ЄС та Україною, якщо Україна не може вести діалогу всередині?" – підсумував Президент Європарламенту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ